Byggahus.se

Matförråd i källare, hur funkar det?

  1. 13th Marine
    Barbar · Trelleborg · 9 770 inlägg

    13th Marine

    Barbar
    Hej Byggahus!

    Är högst osäker på var denna tråd skulle passa, så flytta den gärna till en mer lämplig kategori om det finns.

    Har ett hus byggt -71 med källare, i denna källare finns ett kallförråd med två mindre matförråd, se bild.
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    Kallförråd.PNG


    Tidigare har det varit oljepanna i huset, men numera är det en Jordvärmepump som värmer huset, därmed är hela ventilationen satt ur spel.
    Vi skulle gärna vilja nyttja matkällarna igen för att kunna lagra mat över vintern men är lite oklara på hur det är tänk att fungera och har några frågor:

    - Vad har man tänkt ska kunna förvaras i dessa förråd?
    - Hur har man tänkt att dessa förråd ska hanteras? (En jordkällare ska ju ventileras ur på sommaren till exempel.)
    - Hur gör vi så att vi kan använda förråden igen?
     
  2. X
    Medlem · Skåne · 2 546 inlägg

    xLnT

    Medlem
    Grundtanken är ju att det ska vara mörkt och svalt, för att rotfrukter, frukter, lök, kål osv ska hålla sig så länge som möjligt. Vilken temperatur håller förråden och vilken luftfuktighet råder där?
     
  3. 13th Marine
    Barbar · Trelleborg · 9 770 inlägg

    13th Marine

    Barbar
    Bra fråga, får peta in temp och luftfuktighetsmätaren där igen.

    Men det varierar en del beroende på uteväder.
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.