Byggahus.se

Material till utekök?

 1. L
  Medlem Nivå 4
  Hej!
  Har som plan att bygga ett utekök när det blir lite bättre väder ute, men vill gärna ha någon form av skåp/lådor till att husera allt som hör köket till.
  Nu är frågan, finns det material som är så väderbeständiga att man kan ha det stående ute året om, utan att det slår sig eller ruttnar? Murar gärna upp en stomme av lättbetong/tegel eller liknande och sen har de skåp/lådor jag vill ha i ett mer lätt material som någon form av formplywood eller annat material som inte slår sig. Har sett att det finns någon form av sprutformad pvc-skiva som används till skåp som går att få i valfri dimension, men hör gärna efter här inne om det är någon som har tips och tankar om andra material som inte kostar skjortan.
  Rostfria skåp är väl det bästa, men sen är det som sagt kostnaden med... Om ingen vet var man kan hitta dem billigt! :D

  Tack på förhand! (y)
   
 2. L
  Medlem Nivå 4
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Du kanske kan höra med vår medlem Shad, som byggde ett utekök i plywood som han sprutmålade med utomhusfärg http://www.byggahus.se/forum/altan-uteplats/221058-utekok-av-plywood.html. Sedan är det bara att hålla utkik på byggvaruhusen efter erbjudanden, har tyvärr inte sett något själv nyligen dock.

  Annars finns här en artikel om vad du ska tänka på när du bygger utekök: http://www.byggahus.se/kok/bygga-utekok

  Och bilder på fina utekök som kan inspirera dig: http://www.byggahus.se/kok/bygga-utekok

  Fler utekök i forumet: Eva på Västkustens utekök: http://www.byggahus.se/forum/kok/221649-vart-utekok.html och Thomas_Is utekök http://www.byggahus.se/forum/social...-i-betong-altan-7.html?perpage=15#post1858932
   
  • Laddar…
 4. L
  Medlem Nivå 4
  Stort tack för länkarna!
   
 5. Totte_S
  Medlem · Nivå 9
  En idé kan ju vara att använda plywood som stomme och sedan plasta denna med polyester och glasfiber på samma sätt som man bygger båtar. Funkar ganska bra till båtbygge, så att ha det som material till ett utekök borde funka elegant. Lite otrevligare att jobba med bara.
   
  • Laddar…