Material till blindbotten

4k läst  4 svar

 1. S
  Medlem Nivå 3
  Hej,
  Funderar på om jag behöver tänka till lite extra när jag bygger blindbotten till min köksutbyggnad. Under köksutbyggnaden ligger nämligen min nya och väldigt fina vin/öl och ev. matkällare ;D, jag förväntar mig inga extrema fukthalter, men eftersom det är ett ouppvärmt utrymme så blir det säkert en del kondens sommarhalvåret. Funderar på masonit(oljehärdad) alternativt en bor behandlad plyfa, någon som har andra förslag ???
   
 2. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Material till blindbotten

  Njaaa...efter att ha läst en del om mögeltillväxt i asfaboard så tror jag att jag undviker det ;) Annars har Minerit en ny skiva som kallas Windstopper, säkert bra men kan tänka mej att det blir dyrare än plyfan..
   
 3. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Material till blindbotten

  Jo..precis kotte, Men för att slippa oroa mej för fukthalten i matkällaren så tänkte jag använda mej av något som är lite mindre fuktkänsligt. Men det kanske inte behövs ??? Man kanske lika gärna kan använda vanligt trä....hmmm
   
 4. H
  Medlem Nivå 2

  Re: Material till blindbotten

  Jag använde det tunnaste homogena Dala- Floda- golvet i min blindbotten
  Oljade först in det, men enligt grannen (som är byggnadsingenjör av den gamla stammen (var med innan miljonprogrammet....) gör oljan ingen nytta
  Man skall bara komma ihåg att lägga vindpapp ovanpå blindbotten
  (Jag har tillgång till Dala- Floda golv för 70-80kr / kubikmeter, därav materialvalet. Bygger även fina fågelholkar samt eldar i pannan med golv ;D...)
   
 5. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Material till blindbotten

  Trevligt...Återkommer när det är dags att inhandla golvplank, å inte tänker jag pruta heller ;D
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: