Byggahus.se

Material för att dölja rör i dusch?

 1. F
  Medlem Nivå 1
  Hej, då jag har inte gjort annat än att kaklat i badrum jag helt ny på vilka material som faktiskt klarar av fukten i duschen. Jag vill bygga en avlång låda/hölje att sätta över rören som går i taket samt till blandaren i duschen. Lådan hade jag tänkt skruva fast i väggen, täta med silikon och sen pryda med mosaik eller dylikt. Så min fråga är: vad för material borde denna låda vara i?

  Lite mer information om projektet om nån är nyfiken:

  Mina rör går längst med taket och ned till blandaren, så jag tänkte sätta spots i biten som går längst med taket, såhär http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=116000.jpg

  För själva duschen så tänkte jag fixa en av denna modell http://img3.reuter-shop.com/product...em-with-integrated-diverter--da-5791700_1.jpg
  Och låta lådan gå framför rören så att det ser ut som en integrerad dusch som bara sticker ut ur väggen, samt att blandaren är synlig såklart. Såhär http://up.elmology.ir/moxie.jpg kommer såklart även fixa så att handduschen.

  Jag har hantverkare som ska komma göra lite andra ändringar i rummet så jag tänkte be dem göra hålen som behövs, så det blir ordentligt, och sen tänkte jag göra resten själv.

  Tacksam för svar!