Byggahus.se

Måste kanalen från en köksfläkt gå uppåt, eller får den svänga neråt?

943 läst  5 svar

 1. baubaubau
  Självbyggare Nivå 1
  Hej!

  Pga hopplöst oväsen från ett automatspjäll mellan köksfläkten och flerfamiljshusets centralfläkt, vill jag montera in en ljuddämparslang - men det finns inte många decimeter på höjden att spela med, så ljuddämparslangen skulle behöva gå i en liten kringla för att få plats.

  Ljuddämpningsmässigt är detta en fördel, men hur är det med funktionen och reglerna? Får man ha en imkanal som delvis böjer sig neråt?

  Tacksam för tips & råd! :)
   
 2. L
  Bannad · Nivå 20
  När fladdrar spjället , när det blåser eller alltid ??
   
 3. baubaubau
  Självbyggare Nivå 1
  Va? :)

  Det fladdrar inte. Det viner i spjället!
   
 4. L
  Bannad · Nivå 20
  Ber om ursäkt blev lite fel tråd , men ändå , den vinner , då är det ett bra drag i venten , kan vara svårt att få till , vad händer om du öppnar lite på mekaniska spjället , tystnar det då , troligtvis är det en glipa som det piper i .
   
 5. baubaubau
  Självbyggare Nivå 1
  Strunt i det. Det låter i ventilationen eftersom den alltid är lite öppen i denna och de andra 7 lägenheterna på samma kanal, så som man har det i kök, men det hör inte hit - så till saken:

  Måste kanalen från en köksfläkt gå uppåt, eller får den svänga neråt? :)
   
 6. prototypen
  Medlem · Nivå 20
  Är det bra drag i ventilationen så gör det inget men troligen så kommer det att bli en del fett och smuts i lågpunkten så gör det hela enkelt att ta loss och rengöra. Finns både hårda och böjliga ventilations ljuddämpare.

  Protte