Byggahus.se

Marmor i kök - en guide

  1. Mats-S
    Byggveteran · Sollentuna · 1 147 inlägg

    Mats-S

    Byggveteran
    Marmor passar alltså perfekt i lyxköken där det aldrig tillagas någon mat.

    Hos oss som använder köket till vad det är avsett till, totalt felaktigt materialval
     
    • Laddar…
  2. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 7 979 inlägg

    AndersMalmgren

    Renoverare
    Vi brukar hyra kock från http://www.xn--kockbyrn-g0a.se/

    Kocken kommer inte med egen bänkskiva
     
    • Laddar…
  3. Mats-S
    Byggveteran · Sollentuna · 1 147 inlägg

    Mats-S

    Byggveteran
    Samma här, men min kock ingår i bohaget ... kallas även hustru :giggle:
    Nackdelen är att frugan, precis som alla andra kockar, producerar oerhörda mängder disk under matlagningen, och kockar diskar ju inte, så gissa vem som är hennes dräng :rofl:

    Men till ämnet, när det var dags för nytt kök förra året så blev det inga marmorskivor. Kravspecen från henne var ett praktiskt kök, med bänskivor som tålde alla typer av spill och hetta.
     
    • Laddar…
  4. Huddingebo
    Medlem · Stockholm · 1 842 inlägg

    Huddingebo

    Medlem
    Marmor är underbart att baka/kavla på och mycket annat, har aldrig upplevt att cararra skulle vara speciellt hyperkänsligt som en del påstår.
    I nya köket kommer jag att ha en lång rostfri diskbänk >2.5m och en lika lång marmorbänk i L-formation.
    Döda djur, rödvin och annat slabbigt kan man hålla på med på den stadiga snygga handgjorda diskbänken.
     
    • Laddar…
  5. Mats-S
    Byggveteran · Sollentuna · 1 147 inlägg

    Mats-S

    Byggveteran
    Absolut, även vi valde en hederlig rostfri diskbänk till den "våta" avdelningen.
    Men för att slippa påtala regler för gäster mm, slippa tänka på underlägg för heta ugnsplåtar mm så kändes det enklare att välja en skiva som tål typ allt ... inget tvivel då vad man kan göra och inte göra :thinking:
     
  6. H
    Medlem · Stockholms län · 3 inlägg

    häger

    Medlem
    Vi har Verde Guatemala på golvet i hallen. Den verkar ganska motståndskraftig mot fläckar. Vi har också hyrt ett hus ett tag som hade någon ljus marmor i köket, vet inte vilken sort. En total mardröm att hålla fri från fläckar. Skär melon, spill några droppar, vänta fem minuter med att torka av och det är kört.
     
  7. X
    Medlem · Skåne · 2 380 inlägg

    xLnT

    Medlem
    Vi valde kvartsit till köksbänkskiva, men om vi hade gillat mönstret på granit hade vi nog valt det istället.
    Får se hur nöjda vi blir om ett tag när vi använt bänkskivan under en tid.
    I ett kök vill man väl kunna jobba utan att vara orolig för fläckar?
     
  8. L
    Medlem · Stockholms · 114 inlägg

    Lasse Morin

    Medlem
    Det finns en baksida med marmor och andra varianter på sten. En bekant till mig förstörde hela sin bröllopsservis (det här var länge sen...), ena koppen/fatet efter den/det andra därför att marmor är stenhårt - ställ ner en porslinspjäs lite hastigt så går den sönder. En hederlig diskbänk av rostfritt ger efter lite, om du inte råkar träffa en kant.

     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.