manuell snöröjning - bra snösläde?

21k läst  7 svar

 1. I
  Medlem Nivå 7
  Hej,

  Lämnade igen vår snösläde idag efter att ha insett att den var för vekt konstruerad ("snöflingan" från Ö&B .. att jag aldrig lär mig att sluta hoppas på att saker därifrån ska fungera). Vek sig uppåt i framkant och började agera skidspets=lyftkraft om man var annat än extremt försiktig när man försökte få lös blötsnön häromdagen. Blev lite less på att måsta trampa ner framkanten hela tiden.

  Nudå .. vilken ska köpa istället, för att ha tills jag köpt snöslunga, för att sedan fungera som komplement? Googlar lite löst och hittar inte mer än artiklar som dessa

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1567&a=221061
  http://www.smartson.se/test/fritid/skotta-ratt.htm
  http://www.viivilla.se/1914.aspx

  Var har ni för åsikter i ämnet, nån favorit eller nåt hatobjekt att berätta om?
   
 2. Jesca_j
  Medlem Nivå 11
  Jag har en som jag verkligen kan rekomendera, minns tyvärr inte fabrikatet men den är tillverkad i Finland och säljs på Granngården/Lantmännen. (Har plastblad och metallhandtag).
   
 3. Faidros
  Medlem Nivå 10
  Jag köpte en "Fiskars med tippfunktion" (se DN-testet) på Granngården/Lantmännen för några år sedan. Helt nöjd med den.
   
 4. U
  Medlem Nivå 4
  Har en Masi snösläde av plast samt en Fiskars skyffel likaså plastblad. Snön suger inte fast lika j-igt på plastbladen tycker jag. Iofs. så tycker jag att dessa manuella varianter är för träningsintresserade eller självplågare så jag köpte en liten begagnad snöslunga (Toro 6/24 eller vad den nu heter) och helt plötsligt blev det nästan (med betoning på nästan) kul att ta bort snön. Ångrar kanske bara att jag inte köpte en större...

  Lite på sidan av, varför finns det inga "roliga" snöslungor. Kanske en röd med rörram och desmotwin ;-)
   
 5. I
  Medlem Nivå 7
  finns ju den där v8-varianten, v8snowblowers.com eller nån dylik adress. Ynka USD $30,000 för ett custombygge om jag minns rätt. :)
   
 6. bax
  Medlem Nivå 10
  Har också en MASI.
  Den är hemsk att hantera innan man fått en bra botten, hugger fast i allt. Därefter är den gudomlig (om nu en snösläde kan vara det)
   
 7. I
  Medlem Nivå 7
  Granngården hade slut på sina Masi "Nova" tror jag dom hette, nersatt till 600:- stod det. Väntar in leverans på dom i veckan så jag kan klämma lite, annars åkte jag runt i helgen utan att hitta något som stod ut från mängden och kändes rejält konstruerat. Laitis hade två schyssta finska plastslädar som dock inte hette Masi, men den större av dom kostade 800:-.
   
 8. Jesca_j
  Medlem Nivå 11
  Jag var ut och läste på den och det är MASI.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: