Byggahus.se

Målat väggfärg på laminat - går det att rädda?

 1. Dan Majk
  Medlem Nivå 1
  Jag konsulterade en målarvän kring färgval inför en invändig ommålning av vår husvagn. Det skulle jag aldrig ha gjort! Blev rekommenderad att vara köra på vanlig väggfärg, både för alla laminerade träytor samt för tak/väggar som är gjorda av masonit med någon plastfilm utanpå. Givetvis gick det åt helvete.

  Dumma som vi var så provmålade vi inte någon yta utan körde på byggmax vattenbaserade vägg & takfärg på hela interiören. Nu skulle vi dra igång med andra lagret och misstaget blev uppenbart. När vi försökte måla nästa lager löste färgen under upp sig direkt, den har inte sugit in överhuvudtaget. Om man stänker lite vatten på färgen blir den geggig och lossnar från väggen.

  Min fråga är helt enkelt - vad göra nu? Ett alternativ är såklart att tvätta bort färgen från hela interiören för att sedan börja om med en ordentlig häftgrund. Det känns dock förbannat drygt. Färgen sitter fast ganska bra i väggarna ändå, förutom just att den inte klarar drt minsta vattenstänk. Så länge den är torr så sitter den stadigt. Finns det någon färg som vi skulle kunna måla över det första lagret väggfärg för att få den att inte lossna till följd av vatten? Någon annan lösning som vattensäkrar väggfärgen vi redan smetat på?

  Redigera Rapportera
  Citera+
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  Är nog tyvärr bara
  Gör om
  Gör rätt
   
 3. L
  Husägare · Nivå 15
  Ställ husvagnen på ett fuktigt ställe så rinner ByggMax färg ner på golvet.:crysmile::rofl::crysmile::crysmile::crysmile:

  Jag har också blivit lurad av för billig färg från ByggMax torkar man med handen så smetar den vitt pulver, i princip vatten och krita i burken, men billig var den 10 liter för 199:-
   
  Redigerat 6 nov 2019 20:35
  • Laddar…