Byggahus.se

Måla om skabbiga köksluckor (60-tal) - hur gör jag?

 1. J
  Medlem · 41 inlägg
  Vårt kök i 60-tals villa är extremt skabbigt. (Andra projekt har fått gå före, med byte av värmesystem, alla el-ledningar, nytt badrum osv). Min tanke är att med varmluftspistol lyfta bort färgen och ersätta med någon vit nyans, inte skinande vit för det skulle inte se klokt ut..., utan att bryta färgen så den blir för hustrun lagom skit-vit.:cool:Helst skulle jag vilja riva ut hela köket och göra nytt, men plånboken är för tunn då nytt tak på kåken verkar vara nästa stora grej.
  Fråga: Man ser på bild att underlaget verkar vara pressad papp, och att målandet verkar vara plastfärg som förre ägaren älskade, och som flagnar från både skåp och hyllor.. Funkar det att köra med varmluft, och sedan bara måla på ny färg - eller är jag helt ute och turnerar, då jag har fem tummar i varje hand...?
  Alla tips mottages med stor tacksamhet!
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  kökslucka.jpeg
   
 2. Bästa svaret

  J
  Medlem · 41 inlägg
  Inget svar alls...? Oki admin, sudda gärna tråden!
   
 3. BirgitS
  Medlem · Stockholms län · 32 933 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  Det är väl bättre att du fyller på med mer information allt eftersom du testar olika saker och hittar annan information.

  Pressad papp låter som laminat.

  Det är ju svårt att veta om varmluften fungerar med just din färg och när temperaturen inte kan vara så hög att laminatet tar skada.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.