Byggahus.se

Måla om 2 ggr?

 1. H
  Medlem · Östergötland · 334 inlägg

  Hawkai

  Medlem
  Hej
  Vad har ni för åsikt om hur många ggr man bör stryka en redan målad träfasad vid ommålning? Bör man även grundmåla innan?

  Anledningen till min fråga är att vid en konversation påstod några personer att jag borde först grundmåla och därefter stryka fasaden två ggr med täckfärg, detta trots att fasaden redan är målad en eller ett par ggr sedan början på -90talet. Vad säger ni?!
   
 2. C
  Medlem · Västernorrland · 77 inlägg

  Cheeva

  Medlem
  Det beror på vilket skick fasaden är. Ser fasaden bra ut efter du har tvättat och det inte är någon färg som släpper när du skrapar, så räcker det att måla med ett varv. En förutsättning är att du målar med samma kulör förstås. Är det mycket skrapning så ska du grunda och måla två varv med färdigfärg, finns ingen anledning att lägga ner mycket tid på underarbetet för att bara måla ett varv. Det andra varvet på fasaden går så mycket fortare och lättsammare, samt att du ökat "livslängden" avsevärt.
   
 3. H
  Medlem · Västragötaland · 870 inlägg

  Havsutsikt

  Medlem
  Beror helt och hållet på vilken färg som är på fasaden innan, byter du leverantör eller färgsystem eller t.o.m kulör så kan du behöva grunda och färdig stryka minst två ggr. Är det samma färg som du redan har i samma kulör räcker det att tvätta med fasadtvätt och måla en eller så många gånger du nu vill. Bäst är två, men det går med en också om den gamla färgen inte ändrat kulör för mycket.. På utsatta sidor kan t.o.m. tre vara bra men orkar man det och har man tid.....
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.