personstarthumb-up

Måla badrumsgolv?

11k läst  4 svar

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Är det möjligt att måla badrumsgolv? Vi har ett badrum på övre plan med förskräcklig färg och jag undrar om det vore möjligt med en enkel (mer kortsiktig) lösning - att måla det. Det är en plastmatta som i dag är 20 år gammal.
   
 2. ikeahantverkaren
  Medlem Nivå 7

  Re: Måla badrumsgolv?

  det finns en färg att måla på plastmattor med..kommer bara inte ihåg vad den heter..har aldrig gjort det själv dock
   
 3. morsan
  Medlem Nivå 10

  Re: Måla badrumsgolv?

  Minns att det stod i en tidigare tråd att man ska torka av med rödsprit. Det har något med mjukmedlet i mattan att göra :-/
   
 4. T
  Medlem Nivå 1

  Re: Måla badrumsgolv?

  Jag har inte hittat några golv färger för plastmattor när jag har letat. Som morsan skriver så är det mjukmedlet i plast (PVC) mattorna som är problemet, och det går inte att tvätta bort med tsprit.

  Det jag gissar kan hända om du har otur är att färgen löser mjukgöraren i mattan och därför kommer alldrig färgen att torka helt. Jag tog dock denna risk med en ful plastmatta som vi hade i ett gästrum. Jag mattade först ytan med sandpapper och avfettade sedan mattan (vattenlösligt avfettningsmedel och sedan målartvätt). Allt gick bra men det tog lite längre tid för färgen att torka och kanske är den inte lika hård som den skulle bli på ett linoleum golv. Det blev i alla fall mycket snyggare (vitt högblankt golv) och efter ett år finns det inga större skador på färgen.

  Ett tips: Införskaffa en andningsmask före det att du målar golvet. Jag hade inte det och och var rejält snurrig i flera timmar efteråt.
   
 5. N
  Medlem Nivå 1

  Re: Måla badrumsgolv?

  Tackar för tipsen och råden :) Jag ska göra ett försök!
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: