Byggahus.se

Makita, vad är det för dynga numera?

 1. Totem
  Medlem · 824 inlägg
  Inte ett helt seriöst och vetenskapligt test men...
   
 2. X
  Medlem · 147 inlägg
  Blå Bosch, AEG eller Hitachi. Jag som tjej gillar greppet på Hitachi vissa maskiner ligger inte så bra i handen och man blir fort trött men Hitachin funkar bra. Jag har den alltid ställd på borr för det blir starkast vridmoment. Jag har använt min i två år bl.a till att sätta upp stängselisolatorer men även vid renoveringen av mitt hus. Batterierna räcker väldigt länge men jag glömmer att jag har ett i laddaren och efter några dagar laddar det ur sig, det är jag lite irriterad på så nu sätter jag inte i extrabatteriet på laddning innan det jag jobbar med tappat kraft.
   
 3. Isakare
  Medlem · 3 000 inlägg
  Samma här. Har storlek 7-8 i handskar, oftast kallat damstorlek, trots att jag är kille. Hitachi och Makita ligger skönast i mina händer.
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem · 24 inlägg
  Makita DDF482 är en riktig skitmaskin. Köp inte den. Det gjorde jag. Efter ungefär 100 st 5x100 mm träskruv gav den upp. Dessa drog jag i under en hel dag så maskinen fick vila ordentligt. Tillbaka till Bauhaus samma dag. Det skulle inte g att byta in den då Makita har som policy att alla maskiner ska as in för översyn. Lite sjuk policy om man håller på och arbetar. Efter mycket om och men tog Bauhaus detta på sitt ansvar och tog tillbaka maskinen. Heder åt Bauhaus och jag fick en ny.

  Makita svarade aldrig på min e-post och det är ju ett tecken på att de gjort fel. Makita har som andra tillverkare även bra och mindre bra produkter. Dock verkar deras skruvdragare numera vara av undermålig kvalité. Jag har haft äldre skruvdragare från Makita. De har fungerat super trots hårdhänt användande. Makita har att jobba med kvalitén.
   
  • Laddar…
 5. Silver78
  Medlem · 1 635 inlägg
  DDF482 är väl den sämre modellen och med kol?
  Dock klent att inte palla med oavsett. Aldrig begripit mig på deras modellbeteckning. Lite som dom japanska gatunummer där man numrerat i takt med husen byggdes.
   
 6. K
  Medlem · 468 inlägg
  M18 BLDD.
  Den gav upp idag efter att ha skruvat 28 trallskruvar. Led dioden lyser och batteriet är fullt men maskinen går inte.
   
 7. H
  Medlem · 1 371 inlägg
  Angående grepp i näven, absolut viktigt. Skjuter även litet pistol och vet hur minsta lilla kan påverka stabilitet etc.

  Vad gäller Milwaukee M12 så har de satt tre celler - förmodar typ 18650 - packat i handtaget och det gör att det blir ett ganska maffigt handtag. Bra tycker jag som har rätt långa fingrar, även frugan gillar det. Så här ser det ut på min vänsternäve och påminner om hur det ser ut på frugans högernäve (vi är båda högerhänta så högran är 1/2 - 1 nummer större som vanligt).

  Har man kortare fingrar så kan jag tänka mig att det finns alternativ med bättre passform.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  0A6E5366-6686-43A2-923E-1CE137A391CD.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  7D3F4F1C-E785-466D-AC89-2808524F17D9.jpeg
   
  Redigerat 15 aug 2020 20:00
 8. F
  Medlem · 20 inlägg
  Angående olika maskiners kvalitet lär det finnas lika många åsikter som det finns hantverkare och hemmapulare.
  Under mina år som snickare har jag prövat de flesta märken. Överlägset bäst enligt mig är Mafell. Har deras sticksåg och den stora klyvsågen (de har också tillverkat bland annat Hiltis cirkelsågar). Ergonomin är grym och de känns helt oförstörbara.
  Festools Kapex är också en favorit.
  Annars använder jag Bosch 12-voltsskruvdragare till nästan allt (inredningssnickare). Håller 4-5 år av daglig användning innan chucken ger upp. Hade hellre använt Festool men de har en tendens att försvinna på byggena. Föredrar däremot Bosch batteridrivna sticksåg över Festools, skönare att hålla i (men det vara vanan som spelar in).
  Har dålig erfarenhet av framför allt DeWalt och Milwaukee, aldrig använt någon av deras batterimaskiner som hållit över tid.
  Apropå Hilti, deras skruvdragare och flera andra batterimaskiner tillverkas väl fortfarande av Panasonic? Ett alternativ för privatpersoner med gott om verktygspengar.
   
 9. H
  Medlem · 1 371 inlägg
  Är Reklamera en option? Låter märkligt och otypiskt.
   
 10. Tombrittberg
  Medlem · 178 inlägg
  Har aldrig provat de Walt har ofta varit för dyra, har en Bosch blå 10.8v från - 05 och en Hitachi lågpris från - 15,
  grymt nöjd med bägge. När det gäller skruvautomat blev det en FESTOOL, det sved i skinnet att hosta upp 8000:- men den fungerar.
   
 11. Tombrittberg
  Medlem · 178 inlägg
  Vad jag vet så har väl alla elektriska handverktyg varit utrustad med kol, både 220v och laddbara. Har en AEG 220v vinkelslip som köptes 1972, går än i dag, aldrig servad. Tycker att vanligaste felen som dyker upp på laddbara är väl batteriproblem, verkar fungera bättre sen Litium batterierna kom. Älskar min Hitachi 18v skruvdragare.
   
 12. Tombrittberg
  Medlem · 178 inlägg
  Hitachi 18v
   
 13. nanowire
  Amatörexpert · 3 495 inlägg
  Vilken maskin är det som har dålig chuck?
  Jag stör mig på chucken på DS18DBSL då den har tendenser att skruva upp sig själv när den stannar av motorbromsen.
  Chuckarna på DS18DBL2 och efterföljaren DS36DA (närmast identisk maskin men 36 volt) är däremot de bästa jag använt.
  Håller helt med om att slagskruvdragaren WH18DBDL2 är fantastisk.
   
 14. Silver78
  Medlem · 1 635 inlägg
  Jag menade inte att maskinen skulle vara sämre för att den är utrustad med kol utan att i de nyare sortimenten, där tillverkaren har flera alternativ att tillgå, är budgetvarianten ofta med kol.
  Har själv några Hiltimaskiner som jag köpte begagnade från en byggfirma, minst 30 år gamla, som fungerar ypperligt än idag. Jag tror inte det görs sådan kvalité längre.
   
  • Laddar…
 15. F
  Medlem · 17 inlägg
  Produktionen kanske inte hunnit flyttas till skitlandet 2007?
   
  • Laddar…