Märklig budgivning?

2k läst  18 svar

Nästa tråd i Köpa & sälja hus
 1. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Vi är för tillfället med i en budgivning på en liten gård på landet. Nu blev vi fundersamma över om budgivare 1 är en bulvan.
  Huset har som utgångspris ca 1,5.
  När vi var och tittade på huset (efter visning) så hade endast en person lagt ett bud på 1,1.
  Vi lade då ett bud på 1,150. Direkt efter lade b1 ett bud på 1,2. Vi kontrade med 1,250 och då blev det tyst. I ca 2 veckor. Vi vänta och vänta på eventuellt ett motbud från säljare då det låg en bit under utgångspriset. Idag ringer mäklaren och undrar om vi fortfarande är intresserade. Ja säger vi. Mäklaren svarar att hon ska ringa en annan som var och kollade nyligen (som hon själv sagt att de ej var intresserade) och se vad de säger, sedan återkommer hon under dagen.
  Istället för ett samtal kommer det ett sms 2 timmar senare att b1 har lagt ett bud på 1,4!? Den som lade sig och inte sagt ett knyst på 2 veckor. Passande nog direkt efter mäklaren ringde och frågade vart vi stod. Vi svarade att vi inte bjuder över detta men vi tackar för visningen. Inget svar. Det blev tyst.
  Anledningen till att vi inte vill lägga mer är att det visat sig kräva renoveringar för ett par hundra tusen. Och som jag förstått det så gjordes besiktningen efter prissättning. Dock inte säker. Men vi tror inte fastigheten är värd mer än 1,5 efter renoveringar. Detta pågrund av hur långt ute på vischan det ligger.

  Vi vill väldigt gärna ha huset, men vill inte betala mer än vad det är värt. Speciellt inte när man får känslan av att det är en bulvan som försöker driva upp priset. För intresset har verkligen varit nästintill obefintligt för denna fastighet! Vad tror ni? Hur vanligt är det med falska bud?
   
  Redigerat 13 jun 20:19
 2. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 14
  Låter osannolikt med en bulvan som börjar en halv miljon under utrop. Håller för med troligt att de nu skottat in allt de har.
   
 3. M
  Medlem · Nivå 9
  Om det är ett falskbud så lär ju mäklaren återkomma till er och ha en konstig förklaring varför den som bjöd 1,4 har ångrat sig. Sitt lugnt!
   
 4. Stickan56
  Husägare · Nivå 8
  Då måste ni lägga ett högre bud. Som det är nu har ni ju tackat nej.
  Att ni bjuder mot en bulvan kan ni nog glömma. En ökning på 150000 i detta fall är en chock för att motståndaren skall att lägga sig. En bulvan hade ökat 10000 för att locka motståndaren att bjuda över. Enkel pokertaktik. Frågan är om ni vill syna eller ej.

  Stickan
   
  Redigerat 13 jun 19:58
 5. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Ja så kan det självklart också vara..
   
 6. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Precis min tanke! Frågan är ju bara om man vågar ta risken. Verkligen svårt med budgivningar! Speciellt eftersom det inte ens är bindande.
   
 7. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Ja det är frågan det :D vill man köpa ett hus där man vet att man troligtvis inte kommer få tillbaka ett öre för renoveringar, om man någon gång får för sig att sälja?
   
  • Laddar…
 8. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Fast varför då? Det get väl lock priser för andra. Om de ser att budet ligger så pass lågt så kan det väl locka till att buda. Sen bär det iväg därifrån.
   
 9. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 14
  Så kan man förstås resonera. Men om ingen annan lägger något bud alls så sitter man med ett hus som det enda avgivna budet på är 25 % under utropspris.

  Jag skulle inte tro att det är en bulvan.
   
 10. F
  Medlem Nivå 6
  Det kan endast du själv svara på...?
  Priset på en fastighet är vad nån är villig att betala... Just nu 1.4
   
  • Laddar…
 11. Stickan56
  Husägare · Nivå 8
  Om man bara ser det som en investering då skall man köpa något annat.
  Om det är ett hus på en plats där man vill bo då har vinst eller förlust i framtiden mindre betydelse.

  Stickan
   
 12. Demmpa
  Husägare · Nivå 18
  Hur länge har ni planerat att bo där?
  Kan ni bo någon annan stans med det läget, den ytan, etc för samma månadskostnad eller lägre, då har ni nått maxpriset, men om andra boenden blir dyrare så har ni inte nått maxpriset än för detta boende.
   
 13. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Om så skulle va fallet så skulle nog ingen lagt bud endå?
   
 14. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Jo men tanken är väl att bosätta sig där helt enkelt. Kul att höra hur andra tänker kring detta. Jag håller nog helt med. Men vi är två som ska tycka likadant:)
   
 15. Jsh90
  Medlem Nivå 1
  Som marknaden ser ut just nu så är man nog lite extra försiktig.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: