Byggahus.se

Mäklare smygfotograferade hus

 1. Fario
  Husägare/flugfiskare · 625 inlägg
  Det är faktiskt fel. Att fotografera på privat område är inte förbjudet. Att fotografera när man förbjudits göra det är förbjudet.

  Precis som att det inte är förbjudet att röka hemma hos någon förrän du förbjudits göra det. Hemfridsbrottet handlar bara om att du antingen tar dig in utan tillstånd eller att du uppehåller dig utan tillstånd (exempel så tillåter jag dig att sova över i vår trädgård fram till kl nio på morgonen men klockan elva är du fortfarande kvar. Då är det hemfridsbrott.
  Eller att du fortsätter fotografera trots att du uppmanats sluta med det.

  Och det kan vara värt att veta att även om du fotograferat trots att du förbjudits så kan exempelvis fastighetsägaren inte kräva att du tömmer kameran eller ger denne bilderna. Fotograferingen är inte olaglig. Men du har uppehållit dig på privat område trots att du bryter mot ”avtalet” och kan då avvisas.
   
  Redigerat 9 okt 2019 19:48
  • Laddar…
 2. Fario
  Husägare/flugfiskare · 625 inlägg
  Många missförstår vad man får och inte får fotografera och även var. Ett skäl är den nya lagen om kränkande fotografering som inte förbjuder fotografering på privat område men däremot fotografering utan tillstånd i områden där man kan förvänta sig en stor grad av privatliv. Som exempelvis ens toalett, badrum med mera. Inte tomten eller vardagsrummet eller garaget.
   
 3. S
  Medlem · 279 inlägg
  Har en bekant som för ett antal år sedan fick ett uppdrag där det ingick att få ett utdrag från belastningsregistret.
  Mottagaren för utdraget var någon av personsäkerhetsföretagen som har ett uppdrag från en
  av storbankerna.
  De vakterna skulle bli väldigt intresserade av sådan fotografering även om slutkundens hus INTE är skyddsobjekt likaså polisen. Man ska vara väldig försiktig med att oinbjuden fotografera hus.
   
 4. K
  Medlem · 665 inlägg
  Citat:
  "Det han inte gjorde var att fråga ägaren om lov. Denna, som också anmälde tilltaget, hade inte beställt någon värdering av huset eller givit tillåtelse att beträda fastigheten."
   
 5. useless
  Lök. · 18 305 inlägg
  Man behöver inte tillstånd för att beträda eller fotografera någons fastighet. Däremot kan det behövas inom hemfridszonen, men det är inte samma sak...
   
  • Laddar…