Byggahus.se

Mäklare angav förhandsbud och

 1. Gersime1
  Medlem · 3 inlägg

  Gersime1

  Medlem
  Hej,
  Vi är intresserade av ett hus och gav säljaren ett förbud som vi skulle stå fast vid om vi smidigt fick komma och titta på förvisning och sen kunna göra en snabb affär.
  Mäklaren gav säljaren budet men då en till gett förbud och 3 familjer till utan bud vill komma på förvisning så valde säljaren att hålla en förvisning för alla 5 familjer.
  Fick en tid för förvisning och frågade då mäklaren vad som händer med vårt bud nu. Mäklaren svarar då att hon sagt till alla spekulanter att det inkommit 2 förbud och anger öppet till dem vad våra bud är, den andra budgivaren hade gett 100” mindre än oss så vårt ligger ju högst. Men känns inte helt rättvist att de andra vet vårt förbud och även att vi går på en visning med så många andra och mäklaren vill starta budgivning på vårt pris. Skulle då vara mer rättvist att alla får lika villkor och budgivning startar på nya villkor.

  Borde vi säga till mäklaren att vi är besvikna på hanteringen och säga att det gällde som förbud och att det nu inte känns som förhand när så många får komma? När vi gav vårt bud förstod hon att det priset inte gäller efter visning och påbörjad budgivning men känns nästan som vanlig visning nu och känns inte alls som någon förtur, mer att vi trissat upp priset mot oss själva.
   
 2. Nyfniken
  Medlem · Stockholms län · 11 472 inlägg

  Nyfniken

  Medlem
  Ni gör precis som ni vill med ert bud. Och har ni gett ett bud så får säljaren berätta för vem hen vill om det. Det kan ni inte styra över. Bit ihop och gå vidare.
   
  • Laddar…
 3. T
  Medlem · 1 234 inlägg
  Näe men då gäller inte ert bud längre. Problem solved!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.