Byggahus.se

Lurad på löfte från kommunen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
 2. Chrissofsweden
  Renoveringsnovis · Nivå 24
  Kommunerna slår till igen... kan vi inte skriva kommunerna som fastighetsägare snart då det ändå är dom som bestämmer vad som får göras?
   
  • Laddar…
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  Det framgår väldigt lite i artikeln. Det som beskrivs, att de inte får bygga öppen lösning med kök o allrum, är väl inte ens bygglovspliktigt. Det måste vara något annat i bygglovet som strular. Gissningsvis vill de bygga ut, och har blivit lovade större byggrätt på tomten. Men att planen när den blev klar inte tillåter större byggrätt.

  Det i sin tur kan bero på saker som ligger utanför kommunens kontroll, ex. överklagande av planen.
   
 4. AndersPS
  Renoverare Nivå 18
  Det saknas mycket information, men oavsett om det är så att det ligger utanför kommunens kontroll är ett avtal ett avtal. Kommunen bör vara medveten om de potentiella problem som kan uppstå och i så fall avstå att ingå avtal de inte kan garantera.

  Som sagt, det saknar information för att definitivt klanka ner på kommunens agerande, vi får se om det klarnar efter P4s granskning.
   
 5. O
  Bannad · Nivå 15
  Ett löfte från kommunen som det inte finns papper på är inte värt någonting. Finns det på papper kanske det har ett värde...
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem Nivå 10
  ALDRIG tro på muntliga besked från kommunens handläggare.
  Inte heller från stadsarkitekten personligen.
  Personal byts ut.
  Har själv varit med om att en SOMMARVIKARIE upphävt ett muntligt besked som jag fått av en handläggare.
  Denne handläggare var veteran och hade tidigare själv varit stadsarkitekt. Han hade hoppat in då de hade svårt att rekrytera.
  Det står mycket illa till på en del kontor, så tro ALDRIG på vad de säger.
   
 7. H
  Moderator · Nivå 25
  Det är givetvis allvarligt om kommunen går ut med avtalsmässiga löften som de redan då de ges vet att de inte säkert kommer att kunna uppfylla.

  Att i förväg lova vad en detaljplan skall innehålla, är ju lite som att säga "köp ett ton glass jag garanterar att det blir en varm sommar".
   
  • Laddar…