Byggahus.se

Lösa klinkersplattor på besiktning.

 1. H
  Medlem Nivå 7
  Hej.

  Vi har varit o tittat på ett hus som vi är mycket intresserade av. Det gjordes en överlåtelsebesiktning av Anticimex förra veckan och där upptäcktes det i ett av badrummen, plus i tvättstugan att ett fåtal plattor släppt från fixen. Det märktes inget när man gick på dom, men om man så att säga knackade på dom så hörde man att det var en helt annan "klang" på de som släppt.
  Den nuvarande ägaren skall nästa vecka ta dit plattsättaren som la golven för tre år sedan för att lyfta bort dom plattorna o sätta ny fix o sedan på med plattorna igen.
  I besiktningsprotokollet står det klart och tydligt att man inte kan avgöra om golvet är korrekt lagt iom att det sitter fast så att säga. Min fråga ä'r då hur man skall göra? Vad är orsaken till att fixet släppt? Är det vanligt. Den nuvarnade ägaren har ju skrivit papper på att golven är rätt lagda, så om mna om ett par år skulle upptäcka att fler plattor "lossnar" kan man då klassa det som det dolt fel?

  /hedde
   
 2. J
  Medlem Nivå 15
  Att plattorna släpper kan bero på flera saker, antingen är det så enkelt som att det utkammade fixet skinnade sig innan han fick dit plattorna, eller så är det en begynnande fuktskada som fått underlaget att svälla och trycka loss plattorna. Eller något annat skäl.