Byggahus.se

ljudisolerande, utjämnande regelverk. nivell?

 1. V
  Medlem · 1 inlägg

  vinca

  Medlem
  hej,
  håller på med en vindsrenovering och kommer snart till att börja fundera på dom bästa lösningarna på golv, reglar och ljudisolering. jag har funderat på nivell men är lite osäker pga att det är dyrt och den totala ytan (ink under ståhöjd) blir ganska stor. också funderat på "flytspackel" som jag sedan vill lägga ett brädgolv på.

  betongbjälklaget är inte helt jämnt då en hel del sten gjutits in och det är en större yta som det inte har givits någon större omsorg då huset byggdes.

  är det någon som har några tips om en bra ljudisolerande, lösning som inte bygger för mkt på höjden till ett OK pris. tack på förhand!!
   
 2. K
  Medlem · 197 inlägg

  Karl_Malmqvist

  Medlem

  Re: ljudisolerande, utjämnande regelverk. nivell?

  Ett hett tips är att kolla med en akustikkonsult för att se vad du behöver göra åt ljudet ner till lägenheten under. Gissar att nybyggnadskrav gäller, och i värsta fall kan du bli tvungen att lägga in extra ljudisolering när lägenheten är färdigbyggd och det är dags för slutbesiktning.

  Tänk också på att ljudisolering är en klar komforthöjare. Du slipper höra grannens hemmabio och du slipper kvastskaft i taket under dig när du och polarna dricker vin på fredagnatten.

  Nivell har kommit med ett nytt (sedan något år) system där man skruvar fötterna direkt i golvspånet som inte bygger så mycket som det gamla med reglar+spån.

  En fördel med nivell är att rördragning för VA och el blir klart enklare.

  /Karl
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.