Vi börja störa oss en del på ljud som kommer in genom friskluftsventiler på den sidan av huset som är närmast vägen. Huset byggt -99 med Fresh friskluftventiler, osäker på exakta modellen men mått och utseende ser precis ut som Fresh F90.

Någon som har något tips på hur man kan minska ljudläckaget den vägen? Vet att Fresh har en ljuddämpad variant men det innefattar nya ventiler som jag förstår det, så klart görbart men skulle helst hitta någon smidigare (och billigare) lösning :).
 
Det smidigaste är att rulla ut en ljuddämpningsmatta inne i ventilationsröret. Tyckte jag såg sådana från Fresh som tillbehör? Annars kan man köpa filtmatta för ljuddämpning på t.ex. Biltema och klippa ut i rätt storlek för att täcka hela insidan av ventröret. Det går bra att lägga in med t.ex. en stektång. Om inte det räcker finns Fresh 90dB och då måste man byta ut hela ventilationsröret till ett mycket grövre isolerat ljuddämpat dito. Kräver att man borrar upp hela hålet genom väggen. Extra täckplatta behövs inne. Lite tidskrävande men det går till slut.
 
  • Gilla
bart112
  • Laddar…
M
Vi har likadana i alla rum F90.
Har köpt art nr 8583 Fresh ljudmatta 290x300 för ljuddämpning från https://www.leifarvidsson.se/

Gör viss skillnad, men inte överdrivet mycket.
 
  • Gilla
bart112
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.