Byggahus.se

LJUD I LÄGENHET Element, rör?

 1. Mathildasch
  Medlem · 3 inlägg

  Mathildasch

  Medlem
  Bor i ett flerfamiljshus med 7 lägenheter och 1 bageri, i en lägenhet från 30 talet om 50kvm sovrum, vardagsrum och separat kök. I vardagsrummet har sedan 2 månader tillbaka (sedan det blev kallt kanske?) hörts ett ljud i främst vardagsrum, det når en del dagar in i sovrummet.

  Som allra högst på kvällen men konstant och monotont under dygnets alla timmar. Jag håller på och bli skogstokig och tron om att det skall försvinna av sig själv har sakta men säkert försvunnit.

  Det är HÖGT, det låter som att det kommer från väggen, låter mindre när man går nära väggen och som mest när man står i mitten av rummet samt vissa delar. Det strömmar också vatten genom våra vattenelement, det hör man. Hur ändrar man detta förresten? Det strömmar

  även om man sätter det på det kallaste.

  (Kanske låter lite för mycket, som ett sus typ, så som det låter när toaletten fyller upp vatten fast svagare) Om det kan vara till någon hjälp.

  Det är dock inte det ljudet som är huvudproblemet, men det kanske hör ihop, vad vet jag...

  Nåväl, jag tror att rören från elementet i vardagsrummet går igenom väggen som jag tror ljudet kommer från. Eller ja, högst troligt eftersom de går in där och de lär ju inte försvinna in i tomma intet.

  Detta satans ljud påminner om det som blir när man slår två järnrör mot varandra typ, blandat med det ljud som blir då man blåser i en tom glasflaska.

  VAD ÄR DETTA?! Jag blir tokig!!

  Mina grannar påstår sig inte höra något.

  Jag kan fota hela det där pump-rör-grejsemojset som finns i källaren om det är till hjälp.

  Vi har ingen fastighetsskötare utan fixar med det mesta själva i bostadsrättsföreningen, ekonomin är väl inte på topp för vi åkte på en relining av stammarna för några månader sedan. ( Den var vi däremot kloka nog att inte göra själva) Så nu hoppas jag på att finna svaret på min stora gåta här.

  Annars får jag väl försöka tjata till mig en vvs:are av styrelsen. Som i och för sig består av min sambo, motvilligt skall tilläggas, vår granne flyttade precis som tidigare var med och de kom tydligen överens, fråga mig inte hur för min sambo kan ingenting men vår granne sa att ekonomin var katastrof, det var kanske därför han flyttade. Så en vvs:are hade vi nog helst sluppit ta hit, det är ju svindyrt. Obs: Fattar varför det är dyrt. Är det en vvs:are som gäller förresten? Det vet jag inte heller eftersom jag inte har en jävla aning om vad fan problemet är.

  Ps. Vi skall byta styrelse i januari vill jag bara tillägga.


  Med vänlig hälsning,

  Mathilda
   
 2. K
  Lägenhetsfixare · stockholm · 1 803 inlägg

  klimt

  Lägenhetsfixare
  Du skriver inget om hur er lägenhet är placerad i huset. Vad finns under och över och på andra sidan av väggen. Det kan vara någon form av ventilation som är dåligt injusterad. Vad säger er senaste OVK. Det kan också vara någon apparat i bageriet om det är nära er lägenhet. Försök att få någon som är kunnig på ventilation att bedöma vad det kan vara.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.