Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Lek med hund på andras samfällighet...

 1. Serafim Dahl
  Hobbysnickare · Nacka · 61 inlägg

  Serafim Dahl

  Hobbysnickare
  Allemansrätten är inte en lag utan en hävdvunnen begränsad rätt att färdas över eller tillfälligt uppehålla sig på annans mark. Naturligtvis omgiven av lagar och lokala föreskrifter som på ett eller annat sätt modifierar den. T.ex. hade jag en gång i tiden en egendom med rätt för alla att ta vägen över min egendom då de skulle från busshållplatsen på landsvägen och ner till byn. Det stod inskrivet i de lokala föreskrifterna och utökade allemansrätten eftersom den lokala föreskriften innebar att folk kunde gå precis förbi mitt hus. Det var inget problem eftersom jag kände alla, det var inte många som tog den vägen och de flesta tittade in för en kopp kaffe på vägen förbi. Efter en avstyckning där kommunen avsatte en remsa för gående (och som senare utökades till väg efter ytterligare avstyckningar) så togs den lokala föreskriften bort.
   
 2. O
  Självbyggare · Åkersberga · 39 inlägg

  orfr

  Självbyggare
  huu? Skidåkning med hund funkar inte, skidspår ska fredas mot skor och hundar och inte missbrukas... De som går i skidspår har aldrig åkt skidor...
   
  • Laddar…
 3. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 15 113 inlägg

  AlfredoPremiumikon: Hand

  Besserwisser
  Ska fredas??? Det är väl helt upp till skidspårets ägare att bestämma om exempelvis hundar är välkomna eller finns det någon "skidspårslag" som jag missat?
   
 4. D
  Besserwisser · E · 19 843 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Ja, det är tråkigt att det finns idioter som inte klarar av att sköta sig. Det kvittar om det busshållplatser, bryggor, träd eller något annat de förstör. Lösningen på det problemet är inte att begränsa tillträdet för alla.
   
  • Laddar…
 5. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 29 795 inlägg
  1% fel är ok om det handlar om att springa efter en hare 50m men inte ok om det handlar om att bita grannen i armen.
   
  • Laddar…
 6. I
  Medlem · Stockholm · 38 inlägg

  ippo

  Medlem
  Du var sannerligen en liten glädjespridare och lyckopiller! Måste va kul på fest!

  Du lär iaf inte vara en sån som ska hälsa på alla hundar, som att det vore det mest självklara, utan att fråga om lov.
  Folk som kastar sig ner eller sträcker ut en hand för att klapp en okänd hund.
  som det vore allmän egendom… ‍♂️

   
  • Laddar…
 7. A
  Medlem · 10 inlägg

  Anderssonsarna

  Medlem
  Jag vill nog ändå skilja på det som är en privat egendom som är lagt ner både egen tid och pengar på eller om det är offentlig egendom?
  Lika mkt idioter som förstör så att vi får använda skattepengar till meningslösa saker...
  Är med i en grupp med övergivna platser och typ bilar som står i lador eller vad det må vara... då går ibland personer fram för att ta bilder på det som kanske inte precis är så övergivna platser... svårt för ägare att veta om det är tjuvar, marodörer eller pyromaner som smyger fram till förråd/lador.
  Tycker själv att det hör till god sed att prata med markägaren eller stugägaren innan man klampar in på någons brygga eller vad det må vara?
  HUR nära man ska befinna sig utan att fråga bör vettigt folk kunna känna in... typ att man inte hörs eller syns speciellt mycket från tomten med hus... som det blivit med stölder så lär det inte dröja länge innan nån skjuts av nån som ledsnat på tjuvar... polis för att freda sig är inte ett alternativ som det ser ut i vårt land... finns t.o.m. folk som tagit över folks stugor och där polisen väntar tills det är utrett då någon redan befinner sig där... förstör och lever rövare och ägaren får inte omedelbar hjälp...
  Ändra lagarna (då vårt folk och folk utifrån) inte kan hantera frihet under ansvar!
   
  • Laddar…
 8. Durre
  Medlem · 32 inlägg

  Durre

  Medlem
  Oavsett rätt eller fel så blir jag uppriktigt besviken över att ingen verkar ta chansen till några bra ”pappaskämt” om att det faktiskt var den förbipasserande kvinnan som var ute och cyklade… jag hittar ut själv…
   
 9. Michael Sellering
  Medlem · 16 inlägg

  Michael Sellering

  Medlem
  Jättebra kommentar den skall jag använda själv vid behov.
   
 10. H
  Medlem · Västra Götaland · 2 717 inlägg

  HEM2121

  Medlem
  Rent allmänt, inte direkt riktat mot dig. När man skaffar hund måste man väl se till vilka förutsättningar man har för att rasta sin hund. Bor i ett villaområde och en del hundägare låter sin hundar pissa både i rabatter och på huskusknutar, ni som har sån dåligt respekt och inte tar hänsyn till andra, låt er hundar pissa hemma i era egna trädgårdar. Säger man till dessa hundägare så får man svaret att de inte kan styra hunden var den pissar, en del ska inte ha hund. Även att inre koppla sin hund är ett aber för de personer som är hundrädda.
   
 11. H
  Medlem · Västra Götaland · 2 717 inlägg

  HEM2121

  Medlem
  Oavsett, normalt tänkande personer visar respekt och hänsyn när begränsa områden ligger så nära husen och dess trädgårdar. Det finns endast smala gångvägar i området.
   
 12. E
  Medlem · 17 inlägg

  Edin Majstoor

  Medlem
  Du verkar bara vara ute efter sympati röster... För att undvika liknande situationer så håll din hund i koppel. Inte alla som uppskattar se en hund springande löst mot den. Det är en sak om det är en liten chihuahua, men stora hundar skall hållas i koppel. Många som är hundrädda uppskattar absolut inte det. Tror inte att en hund uppskattar någon som är hundrädd heller.

  Annars köp dig dig en stor bit mark, se till att få upp staket och ha den lös där om det är så viktigt att hunden ska vara lös.

  Bara för att man inte har staket innebär inte att du får går runt med din hund som bajsar sönder gräsmattan och skrämmer barnen att inte komma ut..
   
 13. O
  Självbyggare · Åkersberga · 39 inlägg

  orfr

  Självbyggare
  Dessvärre inte, men det borde inte behövas. Att skapa ett skidspår innebär en massa jobb som sedan förstörs av egoister på ett ögonblick. För mig innebär det vanligt hyfs att inte förstöra för skidmotionärer - de som promenerar med /utan jycke får skapa egna spår.
   
 14. N
  Medlem · 279 inlägg
  Jag håller med, då har man orsakat skada.

  Men en stor schäfer eller liknande som springer omkring vind för våg hindrar andra att utnyttja området. Jag skulle vara försiktig att släppa ut en lilla hund om en stor en springer omkring. Jag såg en hundägare som hade en sådan där gul väst med texten "Håll koll på din hund. Jag vill inte att din hund "hälsar" på min." Inte exakt så men andemeningen var åt det hållet. Det får jag respektera.
   
  • Laddar…
 15. D
  Besserwisser · E · 19 843 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Små hundar är ofta värre än större.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.