Byggahus.se

Ledande Hus AB - någon som känner igen/har erfarenhet?

 1. F
  Medlem · 32 inlägg

  Foggy84

  Medlem
  Nystartat bolag så chanserna är väl små att någon har erfarenhet från dom men värt ett försök.
  Dom bygger element i fabrik i Skövde och verkar vara en av få som jobbar med att pressa sina och UE's marginaler för att få nya uppdrag i dessa ganska tuffa tider för husleverantörer.
  Org nr: 559299-1094
  Vet inte om man får skriva ut namn (styrelsen) här men det är ju officiella uppgifter: https://www.allabolag.se/5592991094/befattningar
  Någon som kanske byggt med dessa herrar under annat bolag tidigare?

  Tacksam om någon har inputs :)
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 48 392 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Ser ju inte som de bedrivit någon verksamhet alls hittils. Googlar man på personerna, hittar jag en lärare (i ngt byggämne på gymnasiet).

  Det finns en extern frimatecknare (kan betyda lite olika saker), med en bakgrund i ett bolag som under ett enda år omsatte 500 milj. Och sedan gick i konkurs. Ser lite konstigt ut.

  Jag skulle vara väldigt skeptisk till att köpa hus av dem.

  Om de pressar UE marginaler, så kan det vara bra, men det kan också betyda strul. Om det är en helt ny spelare på marknaden, tror jag att försöket att pressa UE kommer att ge mer strul, än låga priser.
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem · 32 inlägg

  Foggy84

  Medlem
  Hittat samma "bakgrundsinfo" som dig som ser lite konstigt ut, den konkursen verkar knepig och i en helt annan bransch dessutom. Det som talar "för" är att dom ställer många seriösa detaljfrågor på mina A-, K- samt VVS-ritningar (mer/bättre än några av etablerade leverantörerna jag pratat med), så ingen "bluff" firma men klart man är lite skeptisk. Sen var det kanske lite fel uttryckt när jag sa pressar UE:s... det är främst material leverantörer dom trycker hårt på. UE:s vet jag inte ännu vilka de använder - det kvarstår att kolla upp om vi går vidare.
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 48 392 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Jag skulle nog ändå begära lite referenser på var de har fått någon erfarenhet ifrån.

  Att bolaget är oprövat, är varningsklocka. Men om de dessutom saknar erfarenhet från den här typen av projekt kommer det att leda till katastrof. Nybildade husföretag har oftast någon grundare som har arbetat för någon annan hustillverkare, eller har erfarenhet från egen byggverksamhet. Det är en risk även då.

  Men att som liten nystartad firma trycka hårt på materialleverantörer, lär inte vara så lätt. Som nystartad får man nog vara glad om man kan få ungefär samma rabatter som en vanlig liten hantverkarfirma.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.