Byggahus.se

Långsprötad silverfisk

 1. S
  Medlem · 13 inlägg

  Samison

  Medlem
  Hej.
  Så efter att ha bott i det nya lägenheten byggt 2013 i ca 2 månader har jag upptäckt att det finns den nya arten långsprötad silverfisk här. Anticimex har varit och sprutat och menar att det inte är någon idé egentligen då hela fastigheten behöver göra det och det behövs ett genomtänkt flerstegsplan. Har dock upptäckt hål i vissa kläder av olika slag. Det är inte pälsänger vad jag kan se och vad Anticimex kunde se. Han mena också att silverfiskar inte äter kläder. Dock har jg nu läst på flera ställen att de gör det. Är det någon här som har dessa äckel hemma och märkt av skador så som hål osv i möbler eller kläder?
   
  • Laddar…
 2. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 591 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  De klättrar inte upp i garderober utan håller sig på golvet, så om du inte låter kläder ligga på golvet äter de inte kläder. Skillnaden mellan långsprötad och kortsprötad är egentligen att den långsprötade gillar torrare miljöer.
   
 3. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 416 inlägg

  harry73

  bra på allt
  När man läser om alla problem med kryp (silverfiskar, vägglöss, kackerlackor) undrar jag om man inte borde börja bygga med tätskikt i alla rum, och hitta bra sätt att täta vägguttag mm.
  Då borde det bli mycket enklare att bekämpa kryp i ett rum eller en lägenhet. störste problemet nu är att de kan förflytta sig mellan lägenheterna
   
 4. S
  Medlem · 13 inlägg

  Samison

  Medlem
  Hmm såg en på väggen här om dagen så klättra verkar de ju ändå kunna göra?
   
 5. R
  Medlem · 4 inlägg

  Remmer

  Medlem
  Vi har hemma men ser någon ca 1 gång i månaden så det är inget stort problem. Håll rent på golvet bara och täpp igen lister nedtill. Silverfiskarna håller till där jag fuskat med städningen.
   
  • Laddar…
 6. Appendix
  Husägare · Roslagen · 2 759 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Hej

  Olika raser. Långsprötad silverfisk är mycket värre än vanlig silverfisk
   
 7. S
  Medlem · 13 inlägg

  Samison

  Medlem
  Har du personlig erfarenhet av dessa? Isåfall vilka skador har du blivit utsatt för, förutom äckelfaktor. Menar konkreta skador.
   
 8. Appendix
  Husägare · Roslagen · 2 759 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Nej jag bara påpekade för Remmer att han skrev om fel ras.

  Jag har bara sett att man slutat sanera dem i Norge då försäkringsbolagen hade för stora kostnader för dem då de inte går att få bort.

  Bor i Villa så jag slipper drabbas av andras problem. En del i detta är ju att hela fastigheten måste saneras. något som inte verkar gå i flerfamiljshus.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.