Lån av mft-skiva malmö-lund området

4k läst  52 svar

 1. richardtenggren
  Verktygstokig Nivå 13
  Den är som sagt inte testad ännu, men inga större problem, men jag har ju som sagt bara gjort designen ;)
  Jag fick hjälp med fräsningen, så vi antar det gick smidigt, gick fort i alla fall :)
   
  Redigerat 12 jan 21:17
  iwe gillar
 2. iwe
  Medlem Nivå 6
  Det är riktigt smart att du gjort tolv hål, blir effektivare men inte alltför stor att förvara.

  Får du även hjälp med 20-30 dogsen?
   
 3. richardtenggren
  Verktygstokig Nivå 13
  Precis, är ju en avvägning med storleken. Ville få med tvinghålet/handtaget och urtagen för plug-it och dammsugarslangen. Så tänkte jag att om man vill tillverka flera så rymms två i bredd på en helskiva.

  Jag tänkte sätta far på att svarva till några, så jag kan ju få dem att sitta väldigt tighta. Tänkte få hem frässtålet så jag kan mäta upp hålet som blir från det och få till sugpassning på det också.
   
  FredrikR, Pysslarn och iwe gillar
 4. bygga_bo
  Medlem · Nivå 11
  Är tanken att man skall använda de två "ensamma" hålen längst ner (se bild i #34) som referens (mha av dogs i tidigare frästa hål) när man fräser de tolv andra hålen? Om de bara används för referens, skulle det i så fall inte varit enklare att göra dessa två hål 20 mm så man kan köra med vanliga dogs istf 20/30 specialare?
   
 5. richardtenggren
  Verktygstokig Nivå 13
  Vanliga dogs är ju 20/30 vad jag förstått? Bara att mina blir gratis och att jag samtidigt kan anpassa dem efter mallen och frässtålet.
  Tanken är att man även använder de nedre hålen, då en så stor spridning som möjligt av utgångshålen är önskvärd med avseende på precisionen.

  Till plug-it och dammsugarslangen behövs ett kopierstål, blev enklast så tror jag. :)
   
 6. bygga_bo
  Medlem · Nivå 11
  Beror på vad man menar med vanliga ;) Parf Dogs är i varje fall 20/25 (se tex http://www.leevalley.com/us/wood/page.aspx?p=71185). Min tanke var alltså att sticka ner den långa varianten av dem genom mallen ner i existerande hål. Men om tanken är att de "ensamma" hålen skall användas för fräsning så faller idén...
   
 7. richardtenggren
  Verktygstokig Nivå 13
  Okej, var lite osäker, visste bara att de som kiwitools säljer var 20/30.
   
 8. FredrikR
  Verktygstokig · Nivå 19
  Jag har det som monterings/arbetsbord! Ok ska sanningen fram står mitt just nu längst in i förrådet under en rejäl hög med saker som ska slängas, säljas osv...:rolleyes:

  När jag byggde mitt dök tanken upp på att montera fräsen i det, sen började jag på ett "isticksbord" till GTS10an jag hade för att kunna använda sågens anhåll, men innan detta var klart råkade jag sälja den och skaffa en GTS10XC, varpå den hade lite andra mått och det påbörjade fräsbordsbygget stannade av. :)

  Mestadels kapar jag skivmaterial med sänksågen på ett portabelt bord som Masses gav mig iden till: https://www.byggahus.se/forum/threads/tips-och-tricks-med-verktyg-maskiner.18703/page-3#post-837749 och ofta står kap&gersågen uppe så behöver jag kapa blir det på den, men visst på sikt skulle man ju kunna dra nytta av vinkelrätheten i MFT bordet och använda 3 dogs och sänksågen, men jag tror mestadel det blir mindre bitar av skivmaterial då.
   
  leby gillar

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: