personstarthumb-up

lågbudgetpool

53k läst  62 svar

 1. P
  Medlem Nivå 4
  Hej.Jag har byggt en billig pool nu i sommar. Det är en rampool från ÖB. Den har jag ställt i en slänt en liten bit från min glasalltan. Har sedan byggt ett trädäck från altanen ut över slänten och runt poolen. Då slipper jag massa gräs i vattnet. Ungarna är jätte nöjda och badar varje dag. Jag blev rätt så nöjd med bygget. I princip så var det bara tryckvirket som kostade. Nu ska jag mixtra till nån sorts värme till det hela.
   
 2. L
  Medlem Nivå 8
  Hej och välkommen in i poolgänget!

  Jag har aldrig hört uttrycket "rampool" tidigare. Hur är den konstruerad? Kände inte heller till att ÖB marknadsförde swimmingpooler. Av bilden att döma är det en pool med plastduk s.k. liner. Vilken botten vilar den mot? Vilken cirkulationspump har den? Hur är reningsverket utformat?

  Berätta om hur du tänker mixtra till uppvärmningen. Så snart någon nämner uppvärmning av pooler blir jag nyfiken.

  Hoppas att du hör av dig igen!
  Jag och flera med mig i forumet hjälper gärna till med förslag.
   
 3. P
  Medlem Nivå 4
  Jo det är en vanlig enkel badpool med en en ställning av järn finns upp till ca 5 meter.
  Vad gäller uppvärmningen så har jag satt ihop gamla vatten element som jag har målat svart. vet inte om det håller mot klor men det blev ohyggligt varmt vatten va 40 grader en solig dag.
  Jag tror att plåten i elementena blit mycket varmare än plast solfångare.
   
 4. P
  Medlem Nivå 4
  Alltså vattnet som kom ut från elementen var 40 grader inte i poolen
   
 5. L
  Medlem Nivå 8
  En sådan solfångare gjorde jag också för många år sedan. Den angreps snabbt av klorvattnet och rostade. Rostfärgat vatten gick ut i poolen. Rosten färgade duken under utblåset och missfärgningen gick inte att få bort.

  Se upp så att du inte råkar ut för samma sak!
   
 6. P
  Medlem Nivå 4
  OK jag misstänkte nästan det. Får nog övergå till riktiga solfångare
   
 7. Bidda
  Medlem Nivå 5
  Hvis du med riktiga solfangere mener gummi- /plastmattor så OK
   
 8. E
  Medlem Nivå 8
  Samma som jag ska bygga om några dagar, dock den största dom har på 23000liter.. Jag är ju badkruka men tjejen blir glad :)

  Ska gräva ner den ca 20-50 cm hade jag tänkt och sen bygga däck runt...
   
 9. 2
  Medlem Nivå 11
  Går det inte koppla in en vvx mellan radiatorerna o poolvattnet??
   
 10. P
  Medlem Nivå 4
  Nu har jag löst värmen genom att lägga 100 meter pvc slang under plåttaket på garaget. Utrymet mellan plåten och innertaket är dessutom varm dygnet runt på sommeren,så att jag kan underhålla värmen även på natten. Det krävdes en lite kraftigare trädgårdspump för att få vattnet att orka runt,det verkar fungera ganska bra .
   
 11. P
  Medlem Nivå 4

  Vad har du för temperatur under taket ?

  Funderar på en liknande lösning för uppvärmningen.
   
 12. P
  Medlem Nivå 4
  Det varierar nog beroende på hur mycket solen lyser,i dag var jag upp och kände på plåten på insidan och den var riktigt het,änndå var det ganska mulet. Vid en riktigt solig dag är det säkert 40-50grader bara i luften där inne. Däremot måste jag få slangen att ligga närmare takplåten nu ligger den bara instucken mellan plåten och takplasten. När slangen blev vattenfyld ramlade den ner i plasten ska nog göra stöttor och trycka den upp mot plåten. Sedan hoppas jag på varmvatten.
   
 13. L
  Medlem Nivå 8
  Det går jättebra. Det är exakt det som krävs.Värmeväxlare kostar en del. Men det blir ändå billigare och bättre än att blanda in pooolens cirkulation med järn eller koppar.

  Gå inte på någon skrotlösningsteknik för pooluppvärmningen!!.

  Jag berättar om mina erfarenheter på tråden.

  "Jag bygger själv solfångare till pool"
   
 14. P
  Medlem Nivå 4
  Nu kommer värmen. Nu har jag laggt ut PEM-slang, 100meter under garagetaket och 100 meter utanpå. Vattnet går först in under taket "där är det alltid vart på sommaren" men en riktigt solig dag tappar man mycket effekt. Därför har jag lagt slang på plåttaket. I dag har det strömmat ut 35 gradigt vatten hela dagen.
   
 15. P
  Medlem Nivå 4
  Vad har du för pump, märke, prestanda etc ?
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: