Byggahus.se

Laga utvändig källaretrappa

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hej

  Har en utvändig källaretrappa där "innerväggarna" har fullt av sprickor. Har tänkt att försöka knacka ned så mycket som möjligt och sedan putsa om ytan. Isf vilket bruk ska man använda???

  Sedan så är översta steget rejält sprucket och en stor bit har släppt, Detta har jag tänkt att laga med finbetong.

  Kan man göra detta nu eller är det för kallt?? Bor i Skåne...
   
 2. P
  Medlem Nivå 1
  Hej.

  Föreslår att du väntar till i vår när temperatur och väder är lite gynsammare. Har arbetat en hel del med reparationer av betong. Dels med trappor och med betong i stall och ladugårdar. Köp Ardex A45 det är ett golvspackel som lämpar sig utmärkt till reparationer. Se bara till att avlägsna allt löst och borsta med en stålborste först. Prima ordentligt. A45 går att blanda så det blir allt från flytand till det är som modell lera. När du blandar det trögt blanda bara små sattser det brinner väldigt fort. Börja med ca en liter A45 tills du kännt på det. Det åtgår väldigt lite vatten till den mängden (1,5-2 dl). läs noga på påsen,
  En lämplig konscistens till arbetet du vill göra är nog "chokladpudding". Vi brukar använda det för att spackla igen hål i bjälklag av betong med diameter upp till 400mm.Det gör underifrån genom att bygga på kanterna till hålet är borta. det görs i ett svep så du förstår nog att det är flexibelt och stummt. Materialet är dyrt ca 400 kr/ 20 kg men du behöver bara göra jobbet en gång. Använder du finbetong får du göra det många gånger. Prova ej med någon annan form av golvspackel det är bara ardex som har dessa egenskaper.