Byggahus.se

Laga Tarkett trägolv

 1. P
  Medlem · 53 inlägg

  PAN

  Medlem
  Snickarna har lagt ett väldigt fint ask tarkettgolv i köket men tyvärr har det blivit en mängd märken under byggtiden. Trodde att ask var klart starkare än ek så därför valde jag just det till köket. Sedan kanske det hjälpte till att man hade girsågen ställd just i köket och gjorde därmed alla sågjobb just där. Nu är det förhoppningsvis inte mitt jobb att laga detta golv men för framtiden, hur fixar man denna typ av fel? Och vad är bästa underhållet för denna typ av trägolv? Tacksam för svar
   
 2. ACME
  Medlem · Ekerö, Stockholm · 2 864 inlägg

  ACME

  Medlem

  Re: Laga Tarkett trägolv

  Ytliga skador och repor slipar man och efterbehandlar med olja eller lack. Större jack kan man smälta ner färgat vax i och polera. Det finns speciella vaxkit för ändamålet.
  Det går även att byta ut enskilda lameller i ett golv om man har en extra bräda att ta utbytesbiten ur. Då får man ta bort den skadade biten med fräs och stämjärn, limma dit den nya och slipa och lacka/olja golvet.
  Beträffande underhållet så står tillverkarens rekommendationer i läggningsanvisningarna. Det beror lite på vilken ytbehandling golvet har.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.