Längtan Eksjöhus

4k läst  4 svar

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Vi har skrivit kontrakt på ett Eksjöhus längtan. Det skulle vara jättekul om någon som byggt ett sådant kunde dela med sig med lite bilder eller tips. Gärna om någon har gjort några smarta ändringar på planlösningen eller tillbyggt uterum eller takkupa på övervåningen.
   
 2. T
  Medlem Nivå 1
  Jag är också intresserad. Vi kommer troligtvis att bygga ett Längtan om byggnadsnämden godkänner så stor byggyta. Vi har funderingar på att höja taklutningen på vinkeln och så småningom kunna inreda vinkeln på ovanvåningen till ett större sovrum. Kostar dock en del extra. Man kan ju välja att extra sovrum på nedanvåningen, men vardagsrum i vinkel är ju så härligt och utan vinkeln blir det lite svårmöblerat, eller?
   
 3. S
  Medlem Nivå 1
  Hur löser ni annan vinkel på taket. Eksjöhus gör väl inga ändringar. Jag frågade om möjlighet att förlänga 1 1/2 delen vid vardagsrummet men det gick inte. Att lösa det med entreprenörerna känns som att det kan bli dyrt. Ett alternativ kan ju vara att välja till vidbyggt garage och inreda till bostad istället.

  Vi tänker bara ha ett sovrum på bottenplan(när vi har inrett klart på övervåningen). Vi skulle också vilja ha ett tredje sovrum på övervåningen men det ser ut att bli svårt om man fortfarande vill ha ett allrum kvar. Det känns inte som en takkupa gör sig på det huset.

  Har ni tänkt göra några andra förändringar?
   
 4. T
  Medlem Nivå 1
  Vi kunde göra ändringar om vi betalar till 100000 kr + tillkommande kostnader. Blir ganska mycket pengar, men ändå ett prisvärt alteranativ med tanke på att man får ett vinkelhus på ca 180 kvm. En annan lösning, som troligtvisvis blir billigare, är som du nämner att ta det med byggarna, men då får man själv se till att nya takstolar, takpannor, virke m.m. finns på plats. De små takstolarna som blir över hade vi i så fall tänkt använda till carporten som vi bygger själv.

  Har också funderat på kupa men det tycker vi är ganska dyrt med tanke på vad det ger. Vidbyggt garage är ett alterantiv för att få mer yta och gör sig bra med ett utrum på baksidan. Annars inget vi skulle välja pga att vi föredrar carport med förråd och behöver dessutom plats för två bilar.

  Har ni sett huset i verkligheten?
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Nej, vi har inte sett huset.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: