Längderpå tryckimp. och byggmax

4k läst  5 svar

 1. C
  Medlem Nivå 3
  Hej

  Vilka längder finns på regelvirke som man köper på byggmax, finns det färdiga längder, dvs 1, 2 och 3 meter eller vad finns?

  Hur är egentligen kvaliten på deras trall och regelvirke samt skruv?

  Har fått offert från Beiijer där allt är kapat och klart. men det skiljer 1400:- mot byggmax.
   
 2. P
  Medlem Nivå 9
 3. C
  Medlem Nivå 3

  Re: Längderpå tryckimp. och byggmax

  OK, intressant men har inte byggmax NTR märkt virke? och vet någon hur det är med längderna som finns att välja mellan
   
 4. H
  Medlem Nivå 1

  Re: Längderpå tryckimp. och byggmax

  Köpte tryckt virke på Byggmax i går och allt virke de sålde var i alla fall NTR-märkt. Längderna beror lite på vilken dimension du ska ha, men det brukar finnas en längd runt 3,5 m och någon som är längre, typ 4,5-5 m.

  Byggde en ganska stor altan förra året och köpte då virke från både en "riktig" brädgård och från Byggmax och det var ingen större skillnad på kvalitén. Har även köpt skruv och stolpjärn/balkskor på lite olika affärer och det har varit ganska lika kvalité även på dem. Är väldigt nöjd med den rostfria trallskruven jag köpte på Byggmax. Den skruvas med torxbits och det är verkligen överlägset den vanliga "krysskruven".
   
 5. M
  Medlem Nivå 2

  Re: Längderpå tryckimp. och byggmax

  ett vidare tillägg isåfall.
  Skall man använda A eller AB på tryckvirket?
  Behöver inte gräva ner mina reglar men är det inte bäst att köra " top of the line" ;)

   
 6. P
  Medlem Nivå 9

  Re: Längderpå tryckimp. och byggmax

  jovisst men A vilken kan stå i vatten är ju typ dubbelt så giftig ju.
  och där ska hundar/barn med mera springa
  så det är ntr AB för trädäck

  Träskyddsklass NTR/M är främst avsedd för konstruktioner i havsvatten på västkusten, men kan även användas i mark eller vatten, där särskilt stora krav ställs på beständighet och hållfasthet, till exempel för grundpålar.

  Träskyddsklass NTR/A är avsedd för virke i permanent kontakt med mark eller sötvatten, samt i konstruktioner, även ovan mark, där personsäkerheten kräver att de inte försvagas eller som kan vara svåra att inspektera och byta ut.

  Träskyddsklass NTR/AB är avsedd för virke som är utsatt för väder och vind eller kondens, men som inte är i kontakt med mark eller vatten och där utbyte av skadade delar eller personsäkerheten inte är av avgörande betydelse.

  Träskyddsklass NTR/B är avsedd för utvändiga snickerier som
  fönster och dörrar.

  Träskyddsmedel som innehåller kromföreningar får i praktiken endast användas för träskyddsklasserna NTR/M och NTR/A, det vill säga virke som kräver ett särskilt gott skydd mot träförstörande organismer.

  Virke impregnerat med kreosotolja ska inte användas i bostadshus och bör inte användas i trädgårdsbygge.

  Företag som producerar impregnerat trä enligt NTR-standard står under kontroll av SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. NTR-virket märks paketvis med ovanstående kvalitetsmärken. För sågat och hyvlat NTR-virke gäller även styckvis märkning med antingen NTR-märken eller motsvarande färgmärkning. Blå färgkod för NTR/M, vit färgkod för NTR/A, gul färgkod för NTR/AB och röd färgkod för NTR/B.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: