Byggahus.se

Lämplig växtlighet mellan Ölandssten?

236 läst  4 svar

 1. A
  Medlem · Nivå 11
  Har en stenlagd uteplats av Borghamnskalksten, typ grov som Ölandssten, men grågrön i färgen.

  Mellan dessa är det stenflis som vi fått rätt mycket mossa i såhär ett par år efter stenläggningen. Bara snyggt tycker jag, om den inte blir för hög bara.

  Vi har också fått en massa ogräs i form av grästuvor som växer sig höga om man inte håller efter.

  Jag vill sätta nåt som tål slitage och håller sig väldigt lågt i fogarna. Kollade in Weibulls (Nelson har samma) "Foggräs" som är gräs av arten Fårsvingel.

  Se bild på deras förpackning. Men om man kollar upp står det att den tydligen blir ca 40 cm hög. Se bifogad bild. Precis såna höga tuvor jag inte vill ha på uteplatsen. Kan man inte lita på Weibulls bild eller var handlar det om? Nån som vet hur den här växten egentligen funkar som foggräs eller har annat bra tips? Vet inte om jag kan lita på att mossan tar över där jag nu rensat bort allt (högt) gräs.

  På andra håll i trädgården, i nån grusgång etc, har vi fått nåt gräs som är en halv cm högt och bildar täta revor, men bara kvadratcventimetrar, undrar vad det kan vara...

  foggräs.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  festovi3.jpg
   
 2. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
 3. A
  Medlem · Nivå 11
  Hmm, tror de där skjuter långa revor över stenarna, och inte håller sig i fogen. Trampnarv finns det nåt som heter, men de ska sprida sig som ogräs i hela trädgården.

  Vill ju gärna ha det som på Weibulls bild, men Fårsvingel ser inte ut sådär på nån annan bild än Weibulls.
   
 4. K
  Medlem Nivå 8
  Jag misstänker, utan att veta säkert att man får klippa för att det ska se ut dom på bilden på förpackningen. Alt klippa bort vipporna manuellt. Det är ju vipporna som gör att det blir högt.
   
 5. B
  Medlem · Nivå 17
  Sen med så lite jord som det är i en fog får ju inte gräset så mycket vatten och näring vilket nog innebär att sannolikheten för att det ska blomma blir betydligt mindre än i en rabatt.

  Du kan ju pröva med att flytta lite av det till fogarna på uteplatsen.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: