Byggahus.se

Lägga på tunnputs på en gammal Spritputs?

 1. M
  Medlem · 1 inlägg

  Magblom

  Medlem
  Hej!

  Vi har nyligen köpt ett spritputsad villa från 1940-talet där den ursprungliga putsade fasaden till stora delar på huset är i gott skick enligt besiktning. Dock finns det en mycket väderutsatt balkong mot havet med stora skavanker där det är ofrånkomligt att riva ner den ursprungliga putsen och bygga upp med ny puts. Då balkongen inte har anknytning till övrig puts tänker vi oss en Lycotan tunnputs diffusionsöppen och våtavvisande. Vi har även en gavel mot havet där föregående ägare målat med fel färg och valt en acrylfärg som inte alls fäste på den föregående silikatfärgen med resultat att den ramlar av över hela väggen. Putsen har dock inte tagit skada enligt på denna vägg enligt besiktning. Till det lägger vi några småskavanker på sockel i anknytning till betongtrappa och växtlighet. Ju mer vi lär oss om att ha ett äldre originalputsat hus förstår vi att huset måste kontinuerligt lagas om putsen spricker.

  Under processen med att laga balkongen med tunnputs som förflutet väl har frågan om att putsa om hela huset med samma tunnputs (Lycotan diffusionsöppen tunnputs) ställts till oss från entreprenören för att få en mer skötselfri och bekymmerslös tillvaro framöver. Garantitiden på tunnputsen är 10 år.

  Min fråga till forumet blir därför? Är det någon som har erfarenhet av att en entreprenör lagt på ovan nämnda tunnputs utan mellansystem direkt på den ursprungliga spritputsen för att skapa ett enhetligt ytskikt och blivit väldigt nöjd eller tvärtom?

  Tacksam för snart svar då vi behöver bestämma hur vi går vidare inom kort.

  Tack på förhand!

  Mvh
  Magnus
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.