Byggahus.se

Lägga klinkers....

 1. N
  Medlem · 139 inlägg

  Nickolina

  Medlem
  framför diskbänk och spis/diskmaskin. Idag har vi i köket en trist plastmatta som vi nu ska byta ut. Vi byter golv i de flesta rummen i vår villa med öppen planlösning. För att få det så enhetligt som möjligt har vi då valt ekparkett även i köket men tänkte ha klinkers innanför ytterdörren och i en ruta framför diskbänken. Idag pratade vi med en kille i kakelaffären som sa att man måste även lägga under diskbänken (diskmaskinen o spis). Då bygger det så på höjden så tex diskmaskinen inte får plats under bänken. Man måste alltså höja alla skåpen på den sidan av köket. (En hel långsida) Detta innebär att man måste kapa kaklet vi lagt över diskbänken för att kunna göra detta.
  Så mycket jobb för lite klinkers framför diskbänken hade inte vi räknat med. Eller rättare sagt inte alls tänkt på ;) Usch, vad jobbigt det blev helt plötsligt!!! Vi stod nästan färdiga att börja och så blev det så... Men vi får väl bara skylla oss själva som inte tänkt ordentligt! Finns det någon som har liknande erfarenhet?
   
 2. B
  Medlem · 423 inlägg

  Badger

  Medlem

  Re: Lägga klinkers....

  Nej det behöver ni inte, men är sanning med modifikation.

  Det han menar med det verkar vara att ni behöver så att vattenavrinning kan ske under diskmaskinen mot golvet. Detta för att i tidigt skede upptäcka en potentiell vattenskada. Därav höja då med "klinkers". Men annars inte.

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.