Byggahus.se

Lägga klinkers i garage

1k läst  3 svar

 1. I
  Medlem Nivå 4
  Hej,

  jag håller på att isolera vårt garage som är 1 år gammalt (http://www.smalandsvillan.se/vara-hus/sidobyggnader/garage-5/) på 26,5 kvm på gjuten platta utan golvbrunn. I samband med detta tänker jag lägga klinkers på golvet och har en del funderingar.

  1) Underlag. Hur jämt måste underlaget vara? Efter vintern har det släppt lite (förmodligen frostskador), räcker det att använda ex, flytfix, eller behöver jag flytspackla eller liknande här först?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20160309_164549.jpg


  2) Materialval. Jag har läst mig till att det ska vara oglaserad av genomfärgad granitkeramik och ha en halkdämpande ytstruktur motsvarande R10 Min fråga är om det underlättar med större plattor vid läggning och om det blir några andra konsekvenser av att ha större plattor? Vad är en bra storlek? Bor i Borås så Byggmax, Biltema, Jula etc. kan vara alternativ till specialister - är det rekommenderat att köpa från ett "billiage" ställe?

  3) Golvbrunn. Jag har inga ambitioner att tvätta bil i garaget eller mecka för den delen. Dock blir det ju en del slask på vintern - skulle ni rekommendera att sätta in golvbrunn och är det ett stort jobb att få till det? Kan man i så fall koppla det på dagvattenledningen (finns anslutning precis utanför)?
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 19
  Byggmax garageklinkers och andra motsvarande brukar funka bra.
  Det är ju ett relativt stort jobb att bila in en brunn, skumt att det inte gjordes från början.
  Är golvet behandlat idag? Ser misstänkt blankt ut. Är så fallet lär du behöva ta bort det innan läggning.
   
 3. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  1. Små ojämnheter tar du bara lite fix och jämnar av med, samma som du sätter plattorna i.

  Golvbrunn i garage till dagvatten är det antagligen fängelsestraff på.....:)
   
 4. I
  Medlem Nivå 4
  Tror inte det blir brunn, misstänkte som sagt att det är ganska stort igrepp och att även med filter, etc blir svårt att få ok på att koppla till dagvatten vilket gör projektet än större. Har ju fungerat bra att "sopa" ut snön.

  Ska kolla med byggherren om det är behandlat, tycker själv att det inte verkar så, men värt att dubbelkolla.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka