Byggahus.se

Lägga golv o sätta trösklar

 1. H
  Medlem · 34 inlägg

  Hodelido

  Medlem
  Ska lägga ett enkelt laminatgolv i alla rum på ovanvåningen. Ska samtidigt passa på att byta alla dörrar/karmar/trösklar. Funderar på om man kan låta golvet löpa över hela våningen och helt enkelt skruva trösklarna genom golvet efteråt eller om detta är dumt eftersom jag då skruvar fast golvet så att det inte kan röra sig alls längre?
  Samma fråga gäller även om jag sätter en ny vägg. Är det ok att sätta väggen ovanpå nya golvet eller är det bättre att sätta väggen först och sedan lägga golvet i "två rum" istället.

  ???
   
 2. D
  Medlem · 163 inlägg

  Dark_Helmet

  Medlem

  Re: Lägga golv o sätta trösklar

  Så här står det i läggningsanvisningen till vårt golv:

  Trä är ett naturmaterial
  som reagerar på fuktighet. Mellan golvet och väggar och alla fasta byggdetaljer, dörrkarmar eller värmerör, måste det finnas minst 10 – 15mm rörelsefog. Vid större golv räkna med 1,5mm per breddmeter. Under installationen skall detta avstånd hållas med hjälp av kilar. I dörr-genomgångar eller vid ytor som är större än 15 meter i längdriktningen eller 9 meter i tvärriktningen skall det lämnas en rörelsefog.

  Så nej, du ska inte lägga hela golvet i ett sjok utan lägga det rum för rum med glipor vid trösklar och även vid den nya väggen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.