Byggahus.se

Lägga golv i köket vid renovering.

314 läst  4 svar

 1. Miinoo
  Medlem Nivå 4
  Hej, vi skall renovera köket till IKEA-kök och skall i samma veva byta golvet.
  Vi beställde laminatgolvet "PRÄRIE" från IKEA också och har nu i efterhand förstått att det inte är helt optimalt enl IKEA att ha i köket. Det var då frågeställningarna uppkom.

  Vi hade först tänkt att bara ta ut allt golv och lägga nytt innan vi börjar bygga upp resten av köket, när jag läst runt lite så inser jag att det kanske inte alls är så smart att göra så.
  Vi har ett väldigt bra golv i köket egentligen, men det går inte ha det kvar av tre anledningar. Den första är att vi har haft möss i diskho-skåpet och vi vet inte hur illa det ser ut under de andra stommarna, vi vill få en helt ny start med andra ord. Den andra är att det är ett gammalt hus och vi vet inte hur det ser ut där bakom och under egentligen. Det tredje är att vi har har köpt ikeas TORHAMN kök, vilket är spräckligt trä mönster som i princip ser ut som golvet vi har just nu, det kommer inte att se bra ut med andra ord.

  Vi har tänkt på några alternativ men vet inte alls vad som är bäst:
  1. Lägger valt laminatgolv (PRÄRIE) över hela golvet och under stommarna - Har dock hört att detta är ett problem för att golvet inte kan röra på sig då.
  2. Vi tar delar av det gamla golvet (som verkar vara mer slittåligt) som inte varit under skåpen innan och lägger det som grund under de nya skåpen. Bygger upp köket och lägger därefter det nya golvet när köket är på plats - Vi tänker att detta kanske är det bästa sättet eftersom ikea golvet kan röra på sig då och det även finns möjlighet att kunna byta ut det ifall det skulle bli skadat i framtiden, eftersom det enligt ikea inte riktigt är optimalt för kök.

  Hur hade ni gjort? Någon annan synvinkel eller lösning än de vi tänkt på?
  Tack på förhand! :)
   
 2. TomasJor
  Medlem · Nivå 7
  Såvida beg golv inte är massivt så skulle jag slita ut det.
  Kolla efter ev skador (som ni misstänker) och ev rikta upp bjälklaget.
  Lägga in nytt golv
  Bygga kök

  Om ni mot förmodan skulle byta golv innan kök om sisådär 20-40 år så kan du kapa loss under sockel då alt lägga nytt uppepå.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 17
  Så länge som det gäller köksskåp som i första hand hänger på väggen och endast har liten last på golvet, som t.ex. Ikeas underskåp med skena, men det gäller inte köksöar, så går det bra att lägga golvet in under skåpens ben.
   
 4. Tobias86fransson
  Nybyggare Nivå 1
  Ikeas kök är det ingen fara att lägga in vanligt laminatgolv under, men undervik att lägga under köksö, dom flesta kök hänger på skenor eller står på slanor på väggen, så belastningen på golvet blir inte stor, köksö som man skruvar fast i golvet där emot, kan orsaka problem, lycka till
   
 5. Miinoo
  Medlem Nivå 4
  Tack för svaren allesammans :)
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: