Byggahus.se

Lägga förhandsbud? Hur gör vi för att få vårt drömhus?

 1. J
  Husägare · 17 inlägg

  Jennievu

  Husägare
  Hej alla!

  Jag och min man har tittat på hus från och till i flera år men inte hittat "rätt". Nu är det så att vi har hittat DET huset och vill verkligen ha det.
  Okej, huset ligger 45 minuter söder om Göteborg, ligger ute för strax över 2 miljoner (som enligt mina efterforskningar är ett rimligt pris för den typen av hus i det området). Eller ligger ute gör det egentligen inte, utan det ligger på hemnet och hos mäklaren som "kommer snart". Alltså är det inte till salu än. På adressen är 2 st 95-åringar och en 70-åring skriven.
  Jag tror att intresset för huset kommer vara stort. Det ligger "avskilt" med grannar på 100 meters avstånd och 6 km till närmaste samhälle, nära till motorvägen för pendling, enplans, 124 kvm, 5 rum. Vad tror ni är den bästa metoden för att få det här huset? Vi funderar på att lägga ett förhandsbud, men vilken nivå ska man då lägga sig på? Vi kommer kunna ge max 2.5 miljoner, men det är verkligen på gränsen.
  Vi skulle vilja gå på en förhandsvisning av huset och förhoppningsvis slippa en öppen visning och därmed budgivning. Vad tror ni äldre personer föredrar? Vi är flexibla med inflytt på båda håll då vi inte har något själv att sälja och vad kan man locka äldre säljare med utan att på något sätt lura dem såklart.
  Tack på förhand!
   
 2. S
  Medlem · 1 635 inlägg
  Då vi köpt hus har vi 4 gånger köpt av de som får svårt att ta med sig alla grejor. (Där man flyttat från hus till lägenhet osv). Då har ALLA verkligen uppskattat att vi löser en del av det praktiska med flyttstädning, grejor till återvinningen osv. Dvs att de tar med sig vad de vill ha och helt sonika bara lämnar kvar resten. Vår erfarenhet är att de ändå städar ut det värsta, lämnar några vettiga grejor som man kanske ändå vill ha och att det i slutändan inte blir så mycket mer jobb. (Många äldre är ganska ordentliga och nog med att "göra rätt för sig")

  Då slipper också släkten hjälpa de här äldre med det osv. Vi skulle ändå alltid renovera/göra om lite så för oss spelade det ingen större roll med några extra vändor till återvinningen. Ofta när äldre flyttar kan det vara lite strul med att hitta ett datum då barn/släkten kan osv så är den pusselbiten löst ökar nog chansen och släkten tycker det kan vara en bra ide och övertalar de äldre att sälja på ett smidigt sätt istället för att KANSKE få ut någon krona till i slutändan.

  Så be om förhandsvisning. Erbjud flexibelt inflyttningsdatum OCH att ni löser all flyttstädning, köra överblivna grejor dom inte vill ha till återvinningen osv. IHOP med ett sockrat bud på kanske 10% över utgångsbud. Sen håller ni tummarna och hoppas...
   
 3. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 334 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Om ni verkligen vill ha huset så lägg ert maxbud direkt.
   
 4. Robert63
  Medlem · 1 128 inlägg
  Svårt att ge ett helt bra råd utan att veta mer om objektet, men med nuvarande tröghet i marknaden hade jag suttit still i båten och sett vart det tog vägen.
   
 5. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 334 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
 6. J
  Husägare · 17 inlägg

  Jennievu

  Husägare
  • Laddar…
 7. W
  Husägare · Borlänge, Dalarnas län, SE · 87 inlägg

  whak

  Husägare
  Vårat hus låg ute på kommande, vi kontaktade mäklaren och bjöd 200 000 över uthångspris då alla hus o det område som vi var ute efter gick som smör och detta låg liiite i utkanten.

  Säljaren nekade och ville ha visning och budgivningen som vanligt.

  Slutade med att vi fick det för uthångspris.

  Så mitt tips bjud.
   
 8. Jonatan79
  Hobbysnickare · Stockholm · 8 664 inlägg

  Jonatan79

  Hobbysnickare
  Fin fastighet! Kom ihåg , om ni lägger bud innan allmän visning (efter att ni sett huset såklart) sätt villkoret att budet gäller inom en viss tid eller T.o.m. allmän visning.
   
 9. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 334 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Varje affär är unik, det har vi lärt oss i vår jakt på hus, så det finns inga givna utgångscenarion. Det kan sluta hursomhelst. Vill man ha något så får man göra allt som krävs för att det ska bli så.

  Vi betalade 560k över utgångspris efter budgivning för vårt hus, det var dock lockpris som utgångspris.

  Vi försökte också med förhandsbud eftersom man inte vill låta huset försvinna innan visning utan att ha meddelat mäklaren att man är seriöst intresserad. Det var 30 anmälda på visningen så säljaren tog rätt beslut.

  Däremot gick ett annat liknande hus innan visning här i byn efter vi köpt vårt, och bara 200k upp, vilket kändes otroligt märkligt. Säljaren förlorade nog 200k på den affären för marknaden är otroligt het i vårt samhälle. Men ibland väger andra saker tyngre än ren vinst för säljaren. Alla affärer är unika som sagt.
   
  • Laddar…
 10. J
  Husägare · 17 inlägg

  Jennievu

  Husägare
  Tack för tips.
  Men en ytterligare tanke då: Du skriver lägger bud efter att vi har sett huset (självklart skulle vi inte köpa huset utan att se det), men kan man inte lägga ett bud och lägga in det som villkor? Att budet gäller så här länge (ex fram till allmän visning) och med villkoren att vi får komma och titta på det innan den allmänna visningen? Hur får man annars till att få titta på huset innan en öppen visning? Ringer mäklaren och ber om det? Ska man då nämna att man är intresserad av att lägga förhandsbud?
   
 11. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 334 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Ja ring och säg att ni vill komma på visning och lägga förhandsbud. Sen är det upp till säljarna att bestämma sig.
   
 12. W
  Husägare · Borlänge, Dalarnas län, SE · 87 inlägg

  whak

  Husägare
  Absolut är det så.
  Grannens hus som såldes månaden efter vårat ökade med 400 000, mef ungefär samma år, likvärdig standard. Skillnaden är dock att den är på 140kvm istället för vårat 118kvm och dom har pool. Å andra sidan 900 000 dyrare än vårat. Så oerhört svårt att "syna" marknaden.
   
 13. Staffans2000
  Banned by Bo · 9 492 inlägg

  Staffans2000

  Banned by Bo
  Knacka på. Så gjorde jag. Svårare än så, är det inte.
   
 14. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 334 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Vanskligt säger jag, om nån kommit och knackat på hos oss när vi hade vårt under ”kommande” hade dom inte fått komma in ändå, visningsstädning kräver planering. :crysmile:
   
 15. B
  Medlem · Stockholms län · 19 875 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Ja, har man väl tagit kontakt med mäklare så vill nog de flesta att info och visningar går via mäklaren för det är ju inte kul om tio familjer knackar på och vill titta hur det ser ut på en gång samtidigt som man ska laga mat eller åka och handla. Men att gå förbi och se om någon är ute på tomten och då passa på och fråga om huset är ju en annan sak om man bara är lyhörd för underförstådda nej.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.