Byggahus.se

Lägga ett hus i malpåse

 1. N
  Medlem Nivå 2
  Men vadå? Om man inte vill att vattnet i vlås inte ska frysa är det bara slå i lite (lagom) koncentrerad glykol? Sen kan man självklart ha olja eller annat som lägger sig över vattnet och hindrar det från att dunsta men det är nog ett ännu mindre problem...
   
 2. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17

  Re: Lägga ett hus i malpåse

  Nu är det visserligen uppvärmt, men duschen på jobbet torkar ut på ett par månader.
   
 3. Tallguy196
  Självbyggare · Nivå 6
  Ser man bara till att luften cirkulerar så fungerar det alldeles utmärkt att kallställa med möbler, textilier och böcker. Ett par fläktar på timer, och ventilerna lite öppna bara. Spolarvätska eller, om man ger 17 i minimal miljöpåverkan, glykol i vattenlåsen ser till att det inte kommer upp oönskade odörer. Fungerar på landet iallafall! (y)

  My 2 cents...
   
 4. D
  Medlem Nivå 2
  Kanske kan det vara idé att lösa luftcirkulationen med en avfuktare som går lite då och då? Då slipper man det unkna fuktiga luften som uppkommer när det står kallställt under längre tid.
   
 5. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 18
  Ja det har då fungerat för mig i många år med fritidshus som kallställs under vintern. Upplever inte att det dunstar bort för mycket för att fungera.
   
 6. Tigersågen
  Medlem Nivå 6
  Om man nu tänker lägga ett hus i malpåse under några år då skulle jag montera bort toalettstolen och plugga igen avloppet, samma sak med andra avlopp typ köksavlopp. :).
   
 7. W
  Medlem Nivå 1
  Kallställer vårt timmerhus i sthlmsi skärgården sedan 38 år, funkar ypperligt. Stug"doften" finns där ändå oavsett årstid. Blås ur blandare, töm VV-beredare osv bara. Textilier mm tar ingen skada av kylan, iallafall inte hos oss.