Byggahus.se

Labyrintisk trävilla fylld med stora och små vrår

 1. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Det är ju inte så konstigt att det finns delade meningar när design och konstruktion avviker så pass mycket från "det vanliga". Konstigt vore det annars!

  Och personligen måste jag säga att jag är hjärtligt trött på dessa självutnämnda åsiktspoliser, som i stället för att diskutera huset i fråga ser som sin huvudsakliga uppgift att kontrollera och kritisera andra människors inlägg, och betygsätta hur positiva eller negativa deras synpunkter är utifrån någon slags påhittad godhetsnorm.

  Sluta upp med sånt!

  (Nu var jag där själv tyvärr :p )
   
  • Laddar…
 2. T
  Medlem · Nivå 13
  Jag tror inte dom har tänkt utanför lådan tvärtom dom har tängt innanför
   
  • Laddar…
 3. R
  Medlem Nivå 7
  Haha, då gillar jag plywood motiv på väggarna betydligt mer.

  Man börjar längtar efter lite mer "maximalism" efter allt stilrent, ljust och fräscht...

  När man tittar på Engelska husprogram med sina populära "barn conversions", undrar man om det finns det någon stall kvar där som är inte konverterat ;)
   
 4. 2
  Medlem Nivå 3
  Jag tror dem vinner träpriset. Spännande planlösning. Gillar huset och utsikten. www.villamoelven.se
   
 5. T
  Medlem · Nivå 13
  Ok så allt är bara ett reklamjippo , det är ett företag bakom huset . Inte bra reklam för moelven i mina ögon
   
 6. A
  Medlem · Nivå 20
  Och nu blev artikeln också lite kantstött när det visar sig att det mesta i huset dessutom är sponsrat av olika tillverkare, kanske flytta artikeln under annonser ;)
   
 7. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Det är ingen "köpt" artikel om du nu trodde det. Då hade nog texten och företagets roll i det hela fått en helt annan framtoning.

  Jag tycker att det var smart tänkt av den här byggherren (som ju är i reklambranschen).

  Undrar hur stor kostnadsposten trä skulle ha varit annars i det här bygget, och hur mycket han har sparat. När vi gör de här artiklarna så gör vi dem med utgångspunkt i arkitekturen och har alltså bara pratat med arkitekten ang. arkitektur och konstruktion.
   
 8. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Ett spännande hus.
  Själv tycker jag det är fantastiskt på utsidan. Huset och omgivningen passar som ihop, och det ger ett spännande och dynamiskt intryck. Kan också bli ännu bättre när träet grånar ner lite.

  Men däremot känns det som en underhållsmässig mardröm, massor med trä, inga skyddande takfötter osv.
  Men jag äger det ju inte, och behöver ju inte bry mig, nöjer mig att titta på det. Och har svårt att se mig mätt på det.

  Insidan då. Tja, jag har faktiskt väldigt svårt att bedöma den av bilderna. Jag lyckas inte se hur allt hänger ihop. Finns det några genialiska lösningar?, genomgående designtankar (förutom användande av plywood då), fina sikt eller gångstråk. Skulle jag känna mig kreativ eller instängd i det huset?
  Jag kan inte svara på det utifrån bilderna.

  All plywood är inte min cup of tea, helt klart.
  Men att klaga på det är ju lika befängt som att klaga på de som målar alla väggar vita. Och hade jag bara vitt eller plywood att välja på så är det frågan om jag inte väljer plywood hellre. :)
   
 9. 2
  Medlem Nivå 3
 10. 13th Marine
  What have I done?! · Nivå 22
  Jag tycker generellt sett att det saknas planlösningar i artiklarna, jag har väldigt svårt att se helheten utan dessa, snygga ytskikt gör ju inte en dålig planlösning bättre =)
   
 11. P
  Medlem Nivå 1
  Hur är räckena fastskruvade i både handlejdare och i bärlinorna? ser inga skruvskallar. Någon som vet hur de kan tänkas ha gjort? Lim? :)