personstarthumb-up

Kvm pris på stenläggning?

10k läst  4 svar

 1. B
  Medlem · Nivå 15
  Ska du göra jobbet själv?  Betongplattor finns från runt en hundring per kvadrat.  Men du bör också skaffa geoduk och ett par fraktioner makadam som underlag.  Ytan ska dräneras hyggligt. Under plattorna toppar du med stenmjöl.   Kolla med lokal lastbilscentral vad de har för priser.

  Det är ganska mycket pyssel för att få en fin stenläggning.  I synnerhet om du tar in avlönat folk är det därför ganska dumsnålt att pruta på själva ytbeläggningen.  Du får ett fantastiskt fint marktegel för 300 - 400 Skr/kvm.  Granit behöver inte kosta mycket mer.
   
 2. K
  Medlem Nivå 7

  Re: Kvm pris på stenläggning?

  Hej!

  Var är bästa stället att hitta marktegel?

  /Elin
   
 3. B
  Medlem · Nivå 15

  Re: Kvm pris på stenläggning?

  Elin,
  Tegel är en djungel där det i praktiken bara växer ett par, tre olika sorters träd...

  Gammalt hederligt Höganäs eller Helsingborgstegel tillverkas icke längre. Jag är osäker om Bältarebo tillverkar golvtegel som tål att användas ute. Men ta gärna en titt på Görding´s tegel (via Tegelmäster)!

  http://www.tegelmaster.se/Default.aspx?ID=835
  http://www.mpmaterial.net/
  http://www.baltarboforvaltning.se/

  MrBjork.
  Jag måste nyansera mitt svar till dig, eftersom det plötsligt går upp för mig vad du troligen menade med sten "runt huset". Om du avser en sådan där "anti-ogräs-zon" närmast husgrunden tycker inte jag heller det finns någon större orsak att välja något ädlare än grå standardplattor 35x35. Köp dem gärna "gratis" på Blocket från någon som vill slippa se dem!
  ;)
   
 4. K
  Medlem Nivå 7

  Re: Kvm pris på stenläggning?

  Tack för tipsen! Har hittat en del Höganästegel på blocket, men behöver rätt många kvadratmeter och jag vet inte om det går så bra att blanda...

  Men tegelmäster såg ju ut att ha riktigt fina produkter!! (Men är säkert inte särskilt gratis...)

  /Elin
   
 5. B
  Medlem · Nivå 15

  Re: Kvm pris på stenläggning?

  Problemet med begagnat är att partierna oftast är små, vilket fördyrar och försvårar frakten. Om inte teglet är (korrekt) lastat hos säljaren på pall står en dyr lastbil och tickar medan allt går åt h-e...

  Undvik det! ... om du inte har en svåger med eget åkeri.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: