Kvalitet IKEA kök - fler som råkat ut för samma sak?

44k läst  253 svar

 1. K
  Medlem Nivå 3
  Hej
  2009 köpte vi ett nytt Ikea kök, Faktum, Ståt. Nedsänkt diskho, micro, ugn, spishäll och köksfläkt. Köket är välplanerat och bra förvaringslösnimgar.
  Efter några år uppstod problem med skåpluckorma vid diskbänken. Fanns vissa uppbuktningar på skåpdörrarna. 2016 tog vi kontakt med IKEA för besiktning. Pga vissa omständigheter har vi inte förrän nu tagit kontakt för reklamation. Enl Ikea kan dom inte godkänna reklamationen då vi inte bevakat och torkat av luckorna efter varje gång vi torkat av bänkskivan. Förstår ju att luckorna är mest utsatta så jag drog det inte vidare.
  När jag lämnade in luckorna för ommålning konstaterade man att luckorna ej var grundmålade utan endast topplackade. Tog återigen upp det med Ikea som talade att dom hade högsta kvalitet på sina luckor.
  Vill nu fråga om det är fler som råkat ut för detta. _20180119_114000.JPG
   
 2. GoForIt
  Medlem · Nivå 13
  Hej, och välkommen..
  Vi har exakt samma kök och luckor och har också haft problem med luckor och dörrfronter, i synnerhet bredvid diskbänk och diskmaskin.
  Som tur är så lyckades vi komplettera med ett antal utbytesluckor innan kompletteringen ströps.
   
 3. fgo
  Husägare · Nivå 11
  är det luckorna med smala vertikala spår i och platt runt om?
  Hittade ingen bild på nätet.
  Om det är dessa luckor så har vi precis samma problem som er.
  Färgen flagnar på ovansidan av luckan
   
 4. K
  Medlem Nivå 3
  Hej
  Pga sjukdom kunde vi inte göra det förra året, när vi nu försökte reklamera så går luckorna inte att köpa. Enl målerifirman som skall måla om dom finns ingen grundfärg på våra luckor. Jag har mail kontakt med Ikea som hänvisar till kommunens konsumenthjälp. Ikea har varit väldigt snokiga. Jag har nu bett dom skicka målningsspecifikationen för ståtluckorna.
   
 5. K
  Medlem Nivå 3
  Ja
   
 6. fgo
  Husägare · Nivå 11
  Då är det samma. Kallas ståt enl Google.
  Så ja vi har samma problem
   
 7. K
  Medlem Nivå 3
  DSC_0123.JPG
   
 8. K
  Medlem Nivå 3
  Hej ko
  Senaste svar.
  Skadorna som uppvisas på bilderna har inte uppkommit av ett produktions eller materialfel. För att få den effekten måste vatten/ånga legat direkt an på materialet/luckan????? Helt tokig beskrivning vi har inte haft luckorna med varken i badkaret eller ångbastun.
   
 9. H
  Medlem · Nivå 6
  Jag är nog benägen att hålla med IKEA på den här punkten. Ser mer ut som att det blivit skador i kanterna där vatten (fukt) har kommit in vilket gjort att luckan har svällt.
   
  Polos gillar
 10. GoForIt
  Medlem · Nivå 13
  Våra skadade ser ut så här:
  Ståt180119a.jpg
  Ståt180119b.jpg
  Vårt kök installerades 2003.
  Frågan är ju vad man kan förvänta sig för livslängd på luckor och lådfronter. Att det förekommer såväl vattenstänk som diskmaskin är väl ganska självklart..
   
  Appendix gillar
 11. K
  Medlem Nivå 3
  Hej
  Vilken sakkunskap har du? Målerifirman som har 30 års erfarenhet har sagt att dom målat /lagat 100 tals IKEA luckor. Vad säger du om att det inte finns någon grundfärg?
   
 12. H
  Medlem · Nivå 11
  Finns vissa färger som är både grund och täckfärg. Då har man ingen separat grundfärg. Men man brukar späda ut färgen vid första lagret. Sedan målar man inom viss tid så slipper man mellan slipning.

  Ps har samma luckor installerat 2013 felfria ännu. Även vid diskmaskin som går dagligen. Men är noga med att torka bort vatten, samt när diskmaskinen är klar så öppnas luckan nästan helt så ångan kommer ut bra. Var medveten om problemet från början, så det är väl därför vi klarat oss.
   
 13. K
  Medlem Nivå 3
  Hej
  Om du kolla underkanten på luckan ser du nog att färgen flagar.
   
 14. K
  Medlem Nivå 3
  Hej ok det finns det men här finns inte en gnutta färg som fäst i grundmaterialet
   
 15. GoForIt
  Medlem · Nivå 13
  Så har vi försökt göra sedan starten också..
  Fast då är ju vårt kök monterat 10 år före ert..
  Så håll uppsikt!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: