Byggahus.se

Kuvertskärning och 297 x 297-plattor

1k läst  8 svar

Vad föredrar ni?

 1. kuvertskärning enligt ritning

  2 röster
  50,0%
 2. Gå över till mindre plattor under hela badkaret

  2 röster
  50,0%
 1. mattias4815
  Medlem Nivå 3
  Hej!

  Snart ska vi låta renovera vårt badrum.Se denna ritning: Visa bilaga kuvertskarning4.pdf .

  Planen är att ha stora vita plattor på väggen 600x300 med raka kanter och gråa (297x297) granitkeramikplattor från Bricmate med raka kanter på golvet. Med dessa plattor har jag förstått att rekommendationen är att ha smal fog (1-2 mm). Det vill vi också ha.

  Min fundering rör golvbrunnen. Firman kommer flytta golvbrunnen och placera den under badkaret. Jag vill ha en kuvertskärning som framgår av min ritning. Firman rekommenderar att istället gå över till mindre plattor under badkaret.

  Vad tycker ni? Kommer det gå att få till en bra lösning med kuvertskärning eller bör jag gå över till mindre plattor runt golvbrunnen?

  Observera att renoveringen ska genomföras så att det i framtiden ska vara smidigt att ta bort badkaret och sätta in en dusch.
   
 2. M
  Medlem Nivå 2
  Om ni ändå ska flytta avloppet, varför inte kika på en lösning med unidrain? Då behöver ni inte tänka på storleken på plattan.
   
 3. Andreas_kalmar
  Renoverare · Nivå 10
  vill man ha ett bra fall finns det två alternativ antingen som föreslaget av eran plattsättare vilket är en vanlig lösning eller väggnära brunn (ränna) längs hela sträckan tycker nog det är ett dåligt sätt att bränna 10kkr när det inte syns.
   
 4. V
  Medlem Nivå 6
  uppfylls tillgänglighetskraven med nya planlösningen? eller finns det ett annat badrum?
   
 5. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Ja, borde inte toalettstolen byta plats med skåpet?
  Nu blockerar den ju halva dörröppningen.

  Kuvertskärningen ser trevlig ut förresten!
   
 6. mattias4815
  Medlem Nivå 3
  Vad jag känner till är det inte krav på att uppfylla tillgänglighetskraven när man renoverar ett befintligt badrum. Bor i en brf med flera hundra lägenheter som är byggt 1980. Många med lika dan planlösning har renoverat sina badrum utan att flytta toaletten.

  Sen ser det värre ut på ritningen än det är i verkligheten.
   
 7. AndersMalmgren
  Renoverare Nivå 21
  Tillgänglighetskraven kan du skita i när du renoverar bef. badrum
   
 8. mattias4815
  Medlem Nivå 3
  Efter mycket om om men har vi bestämt oss för att köra 150x150-plattor i hela badrummet. En stor anledning är att det gör det enklare att i framtiden ta bort badkaret om det är samma golv i hela rummet.

  Tack för alla svar.
   
 9. M
  Medlem · Nivå 10
  Ser lite tveksamt ut att placera stolen så där.
  Är måtten på badkaret och rummet riktiga så kanske det inte går att ställa in badkaret så där? Det går inte att vrida karet någonstans så vitt jag kan se.

  Kom på att det nog går att vrida karet rätt i och med att nedre delen är mycket mindre när frontplåten är borta men diagonalmåttet borde kollas så det inte blir en otrevlig överraskning.
   
  Redigerat 8 feb 2016 08:19
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka