personstarthumb-up

Kustvillan för egenritat hus?

2k läst  21 svar

 1. E
  Husägare · Nivå 7
  Husbranschen är inget undantag för begreppet att man får vad man betalar för. Att dom använde outbildad personal är inte längesedan och sannolikt är det inte annorlunda idag. Detta är givetvis an av anledningarna till varför priserna kan pressas. Så frågan är om din kanske livs största affär och dröm skall byggas av en lastbilschaufför från öst?
   
 2. simuaaltonen
  Medlem Nivå 1
  Hej EOFF! Berätta gärna vad som INTE funkat bra med kustvillan. Skrivar man kontrakt på en summa kan den väl inte ändras eller hur påstår du att kalkyl ej stämmer? Hur var kvaliten på huset f.ö.?

  MVH SIMU
   
  helenfredin gillar
 3. helenfredin
  Medlem Nivå 2
  Hej,

  Den person jag haft kontakt med på kustvillan sade att de idag endast jobbar med kvalificerade byggare. Han menade att de hade en tidig fas där byggare som de anlitat inte hållit måttet, men att dessa ej jobbar med dem längre.

  Jag kan dock inte gå i god för att detta stämmer (eftersom att jag bara haft några inledande samtal med dem som inte lett någonstans), men detta är vad de själva sade angående detta.
   
 4. E
  Husägare · Nivå 7
  Är det personer med yrkesbevis eller "kvalificerad personal" dom använder enligt dom du pratat med?
   
 5. helenfredin
  Medlem Nivå 2
  Jag citerar bara vad säljaren skrev och där stod det ordagrant kvalificerad personal. Huruvida dessa har yrkesbevis eller inte vet jag inte.
   
 6. B
  Medlem Nivå 1
  Har byggt med kustvillan och kan bara säga att ingen , absolut ingen har byggerfarenhet! Kan du hålla i en hammare så får du vara med och bygga. Har du bestämt dig för KV så några tips på vägen som du MÅSTE ta på allvar: nöj dig inte med "hus stomme" och att den ska vara målad och att du får bättringsmåla; måste du själv renkapa fasad mot mark? Tar du alla färgskiftningar eller dom? Spruckna fasadbrädor? Hur utförs hängrännor, stuprör? Tak? Mark mm mm
  Ta reda på allt först, skriv ner en lista med bilder på hur det ska utföras, prata gärna med riktiga hantverkare först också, visa allt för KV och se till att få en underskrift på det från deras säljare OCH vd!
   
 7. helenfredin
  Medlem Nivå 2
  Tack för ditt svar! Det där låter ju inge roligt. Vi landade i slutändan på en annat alternativ som jag hoppas ska fungera bättre.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: