Byggahus.se

Kungshus

 1. A
  Medlem Nivå 3
  Jakten på det perfekta huset forsätter och idag har vi tittat på ett Kungshus som vi blev väldigt intresserade av! :D

  Är intresserad av andras erfarenheter av denna tillverkare.

  Mvh //Anneli
   
 2. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej ,Vi har ett Kungshus sedan 2 år i sommar .Vi byggde Sillpatronen som vi är väldigt nöjda med.Vi köpte huset efter att ha tittat på huset dom har på Husexpo i Sth .Våran säljare Niklas var väldigt bra att ha och göra med. Lycka till :)
   
 3. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Vi fastnade också väldigt mycket för Kungshus efter en dag på HusExpo. Även vi pratade med Niklas och han gav oss ett bra intryck, man har ju pratat med en del säljare men vi gillade verkligen Niklas!

  Beställde ni ett nyckelfärdigt hus eller har ni gjort delar själv - vilka isåfall?!
   
 4. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej .vi beställde nyckelfärdigt men valde till saker under tiden. Vi valde till Datakablar och högtalarkablar i väggarna. Klinker i hallen och spottar i kök och badrum.Tilläggen tog vi direkt med Elektrikern......
  mvh :)

  Vilken husmoddell har ni funderat på ???
   
 5. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej igen

  Vi blev väldigt sugna på visningshuset faktiskt. Än så länge det enda Kungshus som vi sett så det kan ju mycket möjligt ändras. Det vi skulle vilja ändra är att förlänga det ca 0.5 meter (så kök/vardagsrum blir bredare). Vidare skulle vi vilja göra en inbyggd farstukvist så vi inte får trappens början direkt där man kliver in i huset. Vi har så idag och det är vi inte nöjda med. Man drar upp så mycke skit i trappen så det blev snabbt ful. Sen har jag en önskan om ett skafferi i köket som man kan "kliva in" i, men det är ju smådetaljer... ;)

  Vilket av deras hus har ni byggt?
  Har ni lagt till någon extra isolering i innerväggarna?

   
 6. X
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej,

  Vi är mycket nöjda med den service och kontakt som vi hade under vår byggtid, vi byggde Villa Kungsholm(som då var på 180 kvm, såg att det idag är 172 kvm enl deras hemsida).

  Vår säljare var Sven-Erik, vet dock inte om han jobbar kvar längre. Han var i pensionsåldern när vi byggde(inflytt juni -03). Vi var enormt nöjda med de hantverkare som vi hade, snickarna var helt suveräna. Elektriken var bra även han.

  Den enda vi hade problem med var VVS-killen som när det uppstod problem(en mindre vattenläcka) så "försvann" han och ville inte till slut svara i telefon. Som tur var så hade vi inte skrivit kontrakt direkt med honom utan med snickarn som i sin tur tagit in VVS-killen (på rekommendation av Kungshus), så det blev snickarna som fick dra allt.

  Men annars mycket bra, det var lätt att komma i kontakt med kontoret mm vid ritningsändring eller andra frågor.

  Ska försöka komma ihåg vilka tillval vi gjorde...
  * Stockholmspaketet
  * Förhöjt väggliv - riktigt skönt faktiskt, blir 140 cm längst in då.
  * Extra takhöjd
  * Bastu
  *... minnet sviktar... ;)

  Vi gjorde inget själva utan beställde nyckelfärdig, utlovade tidsplanen höll med marginal. Det var ingen stress från byggarna i slutet.

  Jag håller koll på tråden om du har fler frågor... :)
  Har hjälpt fler som haft frågor.
   
 7. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej.Vi valde Sillpatronen som är en mindre modell av Kungshlom. Vi valde att bygga in uppe istället för balkong.Vi valde åxå issolerade inneväggar och kusthus paket invändigt.
  Att bygga in farstukvisten är nog ett bra beslut!!!.

  Vi valde också att ha en murspis i kök/vardagsrummet vilket vi aldrig kommer att ångra.
  Vi är väldigt nöjda med vårat hus och med kontakten vi hade med Nicklas
  mvh :)
   
 8. A
  Medlem Nivå 1

  Re: Kungshus

  Vi har byggt ett hus som är MYCKET likt Kungshuset som visas på HusExpo, men valde att ändra trappan så den börjar längre in i hallen så man slipper dra upp smuts i den. Vi har bara 1,05 i vägglivet och det tycker jag nu i efterhand är lite lågt. Hade varit skönt med 1,20 i alla fall. Vi lät ett litet snickeri bygga väggblocken och resa alltihop. Sen har vi själva lejt in för grunden, elektriker, rörkrökare etc. Resten av husbygget fixar vi själva. Blir billigast så.  :)
   
 9. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Ok! Ja, det låter som om man borde höja vägglivet faktiskt! Extra takhöjd är det i visningshuset och det fastnade vi för. Vad ingår i Stockholmspaketet? Sökte på deras hemsida men hittade inget där.
   
 10. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Sillpatronen var ju jättefint, ett bra alternativ om man inte får till ett stort bygglov. Har antecknat det nu! :D

  Har ni placerat den murade spisen på samma ställe som visningshuset på HusExpo?
   
 11. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Se där, kanske ett alternativ ang. trappen. Skrev tidigare i tråden att vi inte vill ha trappuppgången så nära dörren pga smuts osv (har så idag = inte nöjda). Blev det stor tilläggskostnad att flytta trappen? Är förrådet flyttat till den ursprungliga trappuppgången eller hoppade ni över den helt?

  Efteresom vi ska bygga i Umeå så kommer vi bara kunna köpa byggsatsen. Uppstod det några problem av "byggsatsleveransen" för er typ att det fattades saker... Hur löstes det isåfall?

   
 12. A
  Medlem Nivå 3

  Re: Kungshus

  Hej jag tror att Sillpatronen är spegelvänd ,köket till vänster och vardagsrummet till höger. Våran murspis sitter direkt till höger innanför uppningen i hörnet mot köksdelen.
  Rosendahl från handöl.
  Höjt väggliv är att rekomendera ,vårat är lite för lågt med facit i hand ......
  Ryggåstak är riktigt trevligt !!!!!
  mvh :)
   
 13. A
  Medlem Nivå 1

  Re: Kungshus

  Vi kommer att beställa trappan separat från en trapptillverkare så det är ju en kostnad som tillkommer (men det hade vi självklart med i beräkningarna). I "hussatsen" vi köpte från lilla snickeriet ingick färdiga väggblock, tak och sen allt virke för innerväggar, golv, farstukvist och isolering. Dörrar och fönster ingick också, men vi fick själva välja dom från överenskommen bygghandlare. Ingenting har saknats utan när det behövts mer brädor eller isolering så har snickeriet helt enkelt kommit förbi och gett oss mer. Tror vår "byggsats" landade på drygt 400 tkr. Sen har vi som sagt själva  lejt bort för borrgning bergvärme, grunden, takläggningen, elen och vvs. Kök, trappa, alla vitvaror, golv, tapeter, färg etc köper vi också separat. Med lite tur ska kalaset landa på 1,4 mkr och då pratar vi kakel, klinker, trägolv etc. Allt innerjobb görs då av oss själva.

  Under trappen som vi ska ha kommer vi att gömma centraldammsugaren.
  En rolig fast lite trixig detalj som jag insisterade på var att på övervåningen bryta ut toaletten från badrummet. Det tror jag kommer kännas som ett smart alternativ i längden (hoppas jag). Tror känslan blir lite lyxigare av att slippa se toaletten när man njuter i bubbelbadet.  ;)