Byggahus.se

Kraftigt ras för byggbranschen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Andra kvartalet visar på ett kraftigt fall för byggbranschen i landet. I Stockholm är branschen nästan i samma läge som under krisen 2008.

  Du kan läsa artikeln här: Kraftigt ras för byggbranschen
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Glädjande nyheter! Hoppas att denna usla branschen lär sig något denna gången!
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Rusty

  Vad betyder detta för "begagnatmarknaden"?
  Kommer huspriserna stiga eller sjunka?
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Jonas

  Om det kommer samtidigt som konjunkturen i helhet svackar så borde huspriserna gå ner.
  Om inkomsterna sinar så har man inte råd att betala så höga räntekostnader.
  Men lite synd att det är så samordnat byggandet och finanskriser om byggruschen startade när EMU kraschar så kan det ju motverka varandra så att det blir lite rakara horisontella kurvor nu blir ju topparna högre och dalarna djupare...
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Hur kan detta vara glädjande nyheter????
  Väldigt många drabbas av att byggande avstannar....men DG är kanske arbetslös och då kvittar det så klart.....
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Nejdå, DG är höginkomsttagare så det är ingen fara. Men jag tycker att byggbranschen är den uslaste bransch med de uslaste yrkesmännen som finns. Därför glädjer det mig. Och jag hoppas att det rensas upp och att de fåtal som vet vad yrkesheder är för något får börja om. Som det är nu så är det för många kunder som drabbas och det måste gå att övertyga byggare att heder, moral och yrkesstolthet är något bra.
   
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Locke

  DG:
  Det vore intressant att veta vilka som representerar byggbranschen för dig. Det är nog många privatkunder som råkar illa ut på grund av oseriösa hantverkare men byggbranschen är bra mycket större än så. Att vi har oseriösa företag som tar småjobb och många gånger gör detta dåligt säger mer om en vanvettig politik än om byggbranschen som helhet.
   
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Lasse

  DG
  Om folk inte var så förbannat snåla, och alltid kollade upp byggföretagen de anlitar lite bättre så skulle de sämre byggarna rensas bort ganska fort.
  Men tyvärr så vill ju folk inte betala för kvallitetsarbete idag och därför ser det ut som det gör i byggbranschen.
   
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Ove

  Och när deras Ernst och Timell-inspirerade byggdrömmar inte blir som på tv är det klart de är bittra.
   
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: MK

  Jag håller med DG. Jag har inte snålat, vald "bra", etablerat, storre firma. Och fått sk..it som de vill inte åtgärda.
   
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: billy_baver

  Johan Treschows synpunkt är intressant. Att allt fler behöver tak över huvudet i en stad borde leda till ökat byggande. Men så blir det förstås inte i en marknadsekonomi där människors verkliga behov är mindre intressanta än deras betalförmåga.

  I själva verket är det inte byggbranschen som "sackar efter". Det är Stockholms stad som tappat greppet om markförsörjning och kommunikationer. Plus att Stockholms "näringsliv" för närvarande producerar en ökande arbetslöshet.
   
 12. E
  Anonym
  Skrivet av: Milton

  Billy_baver: Johan Treschow förefaller vara kommunist och därmed ha lite svårt att tänka (logiskt). Hur är bostadsmarknaden en fri marknad? Reglerade hyror, ränteavdrag, bygglov, detaljplan, noll konkurrens, osv,osv. För att inte tala om alla hinder som finns på övriga arbetsmarknaden; skatter, avgifter för att anställa, licenser, m.m

  Det har ju gått så bra när kommuner och stater byggt "funktionella" bostäder åt "all". Bor Johan själv i ett miljonprogram eller något trevligt innerstadsområde i Pyonyang?

  För att inte tala om den socialistiska tanke och blåsning som är 'bostadsrättsFÖRENING' istället för, som övriga världens, ägarlägenhet. Gå med i en förening för flera miljoner - en förening som kan fatta beslut om ditt boende och har skulder?

  I själva verket så hade det aldrig kunnat finnas brist på något så basalt som boende. I princip. Låt folk äga sina lägenheter och därmed kunna hyra ut i andra hand till vilken hyra de vill - bort med idiotier som "ockerhyra".
  Bort med bygglov så att marknaden (du och jag) kan nyttja marken som marknaden vill. Förbjud staten att överhuvudtaget äga fastigheter eller lägga sig i bostadsmarknaden.

  Jag är den första som hade köpt ett gäng innerstadslägenheter i Göteborg/Stockholm och hyrt ut för dubbla min kostnad. Något som är mycket vanligt utomlands och fungerar perfekt.

  Bostadsbrist (och det dåliga byggandet) är en svensk, statligt uppfinning.
   
 13. E
  Anonym
  Skrivet av: billy_baver

  Kommunister? Handelskammaren i Stockholm!! Då har Milton uppenbart aldrig bekantat sig med stalinisterna i frimurarlogen... ;)
   
 14. E
  Anonym
  Skrivet av: Jerry and the pacemakers

  Det handlar inte om att vara snål när man anlitar byggare utan byggare är idioter...
  Jag fick en offert på ett jobb jag sa om du gör exakt som jag beskriver får du dubbla ersättningen Han gjorde exakt så som jag inte ville ha det...
   
 15. E
  Anonym
  Skrivet av: Bosse bus

  Det värsta är väl när man väljer ett dyrare alternativ och tror att man ska få valuta för pengarna men det blir ändå bara skit, enligt min erfarenhet vanligt förekommande och väldigt svårt att komma tillrätta med, man måste bevisa att det finns ett fel och sen värderas dessa inte alls särskilt högt utan företaget ska ges möjlighet att göra om det hela.

  Byggbranschen måste styras upp om byggandet ska ta fart, som privatperson tar man för stor risk när man bygger ett hus, lagstiftningen och tillämpningen är alldeles för klen. Det är låg affärsmoral och skit i ledningen hos de flesta byggföretag.