Byggahus.se

Kraftig ökning av anmälda mäklare

 1. P
  Medlem · 19 inlägg

  Peonies

  Medlem
  Problemet är att ingen på förhand vet vad marknadsvärdet är. Marknadsvärde är vad fastigheten/bostaden hade betingat på en fri o öppen marknad.... När marknaden är oföränderlig är det ju lättare att uppskatta det.
   
  Redigerat 28 jan 23:51
  • Laddar…
 2. U
  Medlem · 126 inlägg

  Utdelning

  Medlem
  Sålde min bostad under april förra året. Utan lockpris. Fick lika mycket som bostäderna sålts för runt om. Om du går ut med lockpris för att sedan inte komma upp på den nivån som du önskat från början, vad gör du då? Höjer priset? Ser inte bra ut. Lyssna på mäklaren, är denne seriös så klarar hen av att sälja utan lockpris. Jag tror inte att det är för din skull de har lockpriser, förmodligen för att få ett snabbt avslut med chans till högre provision. Sedan kan ju marknaden göra sitt också, folk kan bli tokiga i rätt bostadsområden och budgivningen kan sticka som GME.
   
  • Laddar…
 3. Maria T
  Växthusberoende · Stockholm · 400 inlägg

  Maria T

  Växthusberoende
  Jag har varken köpt eller sålt något de senaste 20 åren, men när jag anmälde en mäklare 1987 - jag var 22 år då - för att försöka sälja min (och dåvarande sambons) lägenhet för 120 000 kr, ett bra pris enligt henne (för att hon hade en i familjen som ville köpa), så var det betydligt mer jobb att söka efter, och hitta felaktigheter. Det handlar inte om före eller efter internet, utan om vad en anser vara fel, sen hur en finner fakta att ta sig vidare är en annan sak.
  Vår lägenhet såldes för 180 000 (ev 185 TKR, minns inte) = en betydlig ökning från 120 TKR. Mäklaren fick en erinran.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.