Byggahus.se

KRÄVA VITE hjälp fort

 1. M
  Medlem · 323 inlägg

  Mady

  Medlem
  Nu är det så att vi flyttade äntligen in i vårt hus sista april. Vi gjorde en besiktning i samband med den och de punkter som uppkom då skulle vara åtgärdade senast den 20/5. Allt är inte gjort vilket gör mig måttligt irriterad. Ganska less på att ha folk rännande här.

  Det är bara en parantes förra veckan fick vi på det en VATTENSKADA :'( :'( :'( Så nu har vi inget badrum nere, inget sovrum, saker står i en konteiner på gården och allt är kaos. Vad anser ni, kan man kräva vite?
  Jag tycker det på grund av att man betalat för en produkt man inte kan utnyttja sedan på grund av lidande och stress.

  Om vad och hur???
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: KRÄVA VITE hjälp fort

  Om ABS 95 gäller för Ditt bygge, vilket tode vara troligt, och entreprenaden godkändes vid slutbesiktningen kan Du inte kräva något förseningsvite om besiktningen skedde i avtalad tid. Entreprenören har sedan två månader på sig att åtgärda vid besiktningen konstaterade fel och brister. Är dessa åtgärder försenade kan Du inte kräva något förseningsvite. Kan Du dock med anledning av förseningen påvisa annan direkt ekonomisk skada (inte "sveda och värk") kan Du yrka på ersättning.

  Vad gäller vattenskadan så skall Du anmäla den till Ditt villaförsäkringsbolag. De kommer förmodligen, vad gäller åtgärdandet av skadan, att hänvisa till Din entreprenör så Du måste visa vilken entreprenör som orsakat skadan och kräva att denne åtgärdar.
  Det är samma sak här vad gäller ersättning, ersättning för "sveda och värk" kan inte erhållas. Dock eventuellt för ulägg och extra kostnader. Denna ersättning skall i så fall lämnas av Ditt eget försäkringsbolag så kontakta detta.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.