Byggahus.se

Kostnad för nytt tak på ett 20 tals hus (tegel)??

 1. K
  Medlem · 23 inlägg

  kajakmannen

  Medlem
  Hej Någon som har en bra uppskattning för nytt tak på ett gammalt 20 tals hus. 2 våningar med oinredd vind. boarea 200 m2.

  Taket är brutet (visst heter det så när taket blir brantare en bit ut?)

  Tegel på nu som inte nödvändigtvis är trasigt (har inte fingranskat det) men det ligger snett och vint. Man kan se gliper mellan tegelpannorna. Kan det vara så att det räcker med att lägga om taket eller blir det till att byta pannorna och om oturen är framme även taklekt etc.?

  MVH / Anders
   
 2. P
  Medlem · 14 inlägg

  Per

  Medlem

  Re: Kostnad för nytt tak på ett 20 tals hus (tegel

  Hej kajakmannen,

  Enligt Lafarge Roofing (de som säljer Vittinge tegelpannor) så kostar ett komplett enkupigt Vittingetak 257 kr per kvm. I ditt fall skulle det innebära 51 400 kr inkl moms.

  Till det behöver du kanske byta underlagspapp (till YAP 2200!) samt strö och bärläkt. Och se över plåtarbeten. Så räkna med över 150 tkr om du ska byta ut allt.

  Gamla tegelpannor brukar dock ha åldrats vackert. Ta reda på vad dina pannor heter. Ofta kan man kompletteringsköpa begagnade. Kolla in länkarna i länkguiden http://www.byggahus.se/lankguide/#6. Och har du tur så räcker det att du bara rättar till de pannor som hamnat fel.

  Ett annat ord för brutet tak är mansardtak. Ordet mansard kommer efter den franska 1600-talsarkitekten Francois Mansard.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.