Kostnad för nyckelfärdiga hus?

1k läst  3 svar

 1. E
  Nybyggare Nivå 1
  Vi är sugna på att bygga ett nytt hus, så har kollat runt på nätet lite grann. Funderar ju såklart på om vi har råd, vi har en budget på ca 3,2 miljoner. Huset vi vill bygga är Fiskarhedens Lommen som kostar ca 1.5 miljon. Tomt ca 300.000-500.000kr. Plus v/a och el, finns ju vissa med v/a till tomtgräns men räknar ändå med den summan. Kommer vi klara oss inom budget?

  Vi tänker oss inte så mycket tillval, isolering av innerväggar samt om vi skulle vilja ändra något i kök/badrum så gör vi det. Vi är inte särskilt kräsna, och kan tänka oss byta ut vissa saker efterhand.

  Vad kostade erat nyckelfärdiga hus? Vilken leverantör? Vad kostade markarbeten (sprängning, schakt, grund, trädgårdsplanering)? Vilka kostnader tänker man inte på men som tillkommer?

  Mottager gärna tips på att hålla kostnaden nere också!
   
 2. Honkan
  Medlem Nivå 1
  Räknar ni med alla avgifter som tillkommer, bygglov, lagfart, fylle, m.m. Så kommer ni inte klara er på 3,2 om ni inte gör en hel del själva.

  Bygg istället ett tidlös 01 eller 02 från FH så kanske ni kan fixa den budgeten. Vi bygger ett tidlös 02 och gör el, vvs själva samt fasad och tegel samt steg 4 , köper garaget själva på lösevirke så hamnar vi på ca 3 miljoner ,tomten kostar 600 000:-
   
 3. T
  Bannad · Nivå 5
  Bygg i lösvirke så klarar ni eran budget med marginal.
  Dessutom får ni ett mycket bättre hus som ni kan göra mer personligt.

  är ni förälskade i just Fiskarheden Lommen så använd de som mall och spara ytterligare pengar på projen
   
 4. I
  Medlem · Nivå 6
  Ni klarar inte ett nyckelfärdigt lommen på den budgeten. Priset på hemsidan (1,5 miljoner) är för materialsatsen. Till det kommer snickare, grund, mark, målning, plattsättning, el, vs, vent, uppvärmningssystem och alla byggherrekostnader.

  Vi byggde deras entitan med ca 500’000 i tillval (grundutförande på 950’000). Vår kalkyl landade på ca 4,2 miljoner nyckelfärdigt med en tomt för 450’000. Nu byggde vi det i princip själva och landade på 3,4 inkl ett 50m2 garage.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: