Byggahus.se

kostnad för markarbeten på sandtomt

 1. S
  Medlem · 9 inlägg
  Hejsan!

  Vi är på G att bygga en villa värnamo med Smålandsvillan och håller precis på att gå igenom de offerter vi fått på grundarbetet.

  Vår tomt är på 900 kvm (30x30), helt plan och består av ca 5 m sand innan grundvatten och lera så det kommer (nog) inte att behövas extra fyllnadsmassor (förutom bärlager då förstås). Vi har två alternativ att ta ställning till:

  Företag 1: offererat ett pris på 220 000 kr för komplett grund inkl ingrävning av servis, el bredband och tele. Fördelen med dom är att de gör alla övriga grunder i de tre kvarter som håller på att byggas och säger sig kunna orda förmånligt pris på tex matjord och fyllnadsmassor "eftersom de redan är där med alla maskiner redan"

  Företag 2: offererat ett pris på 210 000 kr för grund och servis enl ovan.

  Båda företagen är certifierade för den nya typ av grund vi valt och väl etablerade så jag tror inte att någon av dom är oseriösa. Vi har kontakter vi kan köpa matjord och transport till ett bra pris hos.

  Hur ska vi tänka, tror ni att vi lurar oss själva om vi väljer det billigare företaget? Någon som varit i liknande situation och har erfarenhet att dela med sig av?

  Tacksam för hjälp på vägen!
   
  Redigerat 19 jun 2008 15:08
 2. pejida
  Medlem · 142 inlägg
  220 eller 210 är väl typ samma summa i det stora hela, jag skulle tagit de som är på plats och som man har 3 kvarter med referenser, såvida det är bra referenser :) Lycka till
   
 3. M
  Moderator · 11 123 inlägg
  Bra referenser är värt mycket i samanhanget. Sen kan du ju alltid prata med dem och säga som det är att du har ett anbud på 210 och se om de inte kan tänka sig att gå ned för att få ett garanterat jobb. De spar ju en hel del på att vara kvar i samma område också
   
 4. S
  Medlem · 9 inlägg
  Tack för svar! Försökte hinta till företag 1 att de låg lite högt jämfört med det andra budet men utan resultat :) Måste nog vara lite mer direkt på sak, är ovan vid att pruta... Det byggs rätt mycket nya småhus i våran stad så vi har bra referenser till båda företagen.

  Gräsmattan skulle vi få fixad för ca 25 tusen (15 cm matjord), tycker ni att det låter rimligt? Tillkommande kostnad är då uppfarten och bärlager till den. Ngn som har koll på vad en enkel, grusad uppfart på 13x5 m landar på..?