Byggahus.se

Kostnad för elvärme golv?

 1. K
  Medlem Nivå 2
  Vi bygger ett nytt Eksjöhus och funderar på att välja till golvvärme i badrummet. Byggarn har meddelat att det kostar mellan 6000 - 10000 kronor för detta badrum på 6,5 kvm.

  Är detta ett rimligt pris?
   
 2. T
  Medlem Nivå 1
  Svårt att svara på eftersom det kan krävas omfattande elarbete. Men för resonemanget skull så kostar själva satsen för 6.5 kvm strax under 2000:- på t ex Bauhaus. Tar väl ungefär en timme att montera. Då tillkommer eventuellt elarbete som kan variera i omfattning och tid beroende på omständigheter.

  Ja, 6000:- kanske, men absolut inte mer.
   
 3. R
  Medlem Nivå 7
  Husfabrikanterna har en tendens att ta rundligt betalt för tillvalen vilket dom tjänar grova pengar på. Att redan i detta skedet välja att vilja ha golvvärme renderar inga större elarbeten, lite flexrörsdragning, en apparatdosa i badrummet till termostaten, möjligtvis en egen grupp i automatcentralen, materielkostnad 500-1000:- max. Så den 1-2 timmar detta jobb tar kostar allt mellan 4000-7000:-, hyfsad timpeng!!!!

  Köp kabelpaketet själv komplett med termostat och snacka gott med elektrikern på plats istället och låt honom debitera dig tiden och den lilla materielkostnaden.
   
 4. H
  Moderator · Nivå 25
  Njaaa...
  Elgolvvärme skall mätas upp av elektrkern dels före monteringen, efter spacklingen, och slutligen när allt är klart och den skall kopplas in. Det innebär att det kan bli 1eller 2 extra besök av elektrikern, vilket kostar pengar, även om själva kontrollmätningen inte tar mer än en minut.

  6000 är nog inte helt orimligt.
   
 5. R
  Medlem Nivå 7
  Ok tänkte inte på det men körkostnad och timtaxan kommer ju till för det då är vi överens om att max 6000:- är rimligt iallafall.
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  Vi har ett badrum på 8 kvm och ska lägga in ebeco golvväme"slingor" ca 4000:-+ att vi köpt flytspackel för 800:-. Och om du inte känner nån elektricker som kan göra det lite billigare (obs! antar att du lägger in det själv). Om du inte gör det själv utan lejer bort det så MAX 6.000:-.

  Lycka till och GOD JUL!
   
 7. ACME
  Medlem Nivå 12
  Det går åt mer spackel när man spacklar in golvvärme. 1000:- i merkostnad (2 st säckar Serpo 644 á 330:- + lite mertid från byggaren) kan man nog vänta sig.
  Har man köpt spackel till 8 kvm för 800:- så har man antingen köpt åt h-e för lite, fel bruk eller köpt det ur bakluckan på en bil...

  Elektrikern kommer garanterat att debitera 2 timmar för varje tillfälle, och förmodligen 4 timmar när kabeln ska läggas. Det betyder ca 5000:- inkl. byggarens påslag.
  Han lär definitivt inte åka till Bauhaus för att handla material heller. Räkna 1-2000:- till på golvvärmepaketet.

  Kanske så har också byggaren räknat med lite extra pyssel pga den tillkommande eldosan i badrummet.

  6-10,000:- är inget orimligt pris.
   
 8. K
  Medlem · Nivå 9
  330 kr för en säck Serpo 644. Vilket rån! Byt butik :)
  På K-rautas hemsida står det att de kostar 249 :)